Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Július 08. 13:39, péntek | Helyi önkormányzati

A lakók döntöttek a járdafelújításról

A lakók döntöttek a járdafelújításról

Az idei városi költségvetés összeállításakor a közgyűlés 9 millió forintot biztosított a Kós Károly úti járdák felújítási programjának elindításához.

A körzet képviselője az utca lakóihoz fordult, hogy közösen döntsék el, mely szakasszal kezdődjenek a munkálatok. A lakossági fórumon, e-mailen és sms-ben leadott szavazatok alapján a 29. és a 41. számú lépcsőház között újult meg most a burkolat, a járdák melletti zöld terület rendezése még folyamatban van.A munkálatok helyszínén Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: az érintett járdaszakaszok 150 folyóméter hosszú és 400 négyzetméteres aszfaltozása után komfortosabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a gyalogosok számára.

A képviselői kitért arra is, hogy a nyáron16 útszakaszon, 23,5 ezer négyzetméteren, 2500 folyóméter hosszan újítja fel város útjait az önkormányzat. Ezt pályázati forrás nélkül 130 milliós önerőből valósítják meg. Rámutatott arra is, hogy a főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések nemcsak a város, hanem az adott lakókörzetek számára is jelentősek.

Bereznai Csaba ismertette azt is, hogy az idén elkezdődhet a körzetéhez tartozó Komáromi út Ond vezér és Töhötöm vezér út közötti 614 méteres szakaszának rekonstrukciója. Az útfelület megújulása mellett új parkolósávot is kialakítanak, valamint kiépítik a csapadékcsatorna hálózatot és korszerűsítik a közvilágítást is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 06:16, hétfő | Kék hírek

Eloltották a Sárszentmihályon égő ötszáz körbálát

Eloltották a tűzoltók a Sárszentmihályon égő körbálák lángjait - közölte vasárnap este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

2019. Szeptember 16. 06:16, hétfő | Belföld

Kezdődik az egyhetes közúti razzia

Egyhetes összehangolt rendőrségi közúti ellenőrzés kezdődik ma Magyarországon.

2019. Szeptember 16. 05:02, hétfő | Belföld

Hidegfront érkezik a héten

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a hét második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok

2019. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Belföld

Hatástalanították a fővárosban talált óriási bombát

Vasárnap délre sikerült hatástalanítaniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a Szent Margit Gimnáziumnál előkerült világháborús bombát -jelentette be a helyszínen Markovics Zita, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje.