Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2011. Július 08. 13:39, péntek | Helyi önkormányzati

A lakók döntöttek a járdafelújításról

A lakók döntöttek a járdafelújításról

Az idei városi költségvetés összeállításakor a közgyűlés 9 millió forintot biztosított a Kós Károly úti járdák felújítási programjának elindításához.

A körzet képviselője az utca lakóihoz fordult, hogy közösen döntsék el, mely szakasszal kezdődjenek a munkálatok. A lakossági fórumon, e-mailen és sms-ben leadott szavazatok alapján a 29. és a 41. számú lépcsőház között újult meg most a burkolat, a járdák melletti zöld terület rendezése még folyamatban van.A munkálatok helyszínén Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: az érintett járdaszakaszok 150 folyóméter hosszú és 400 négyzetméteres aszfaltozása után komfortosabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a gyalogosok számára.

A képviselői kitért arra is, hogy a nyáron16 útszakaszon, 23,5 ezer négyzetméteren, 2500 folyóméter hosszan újítja fel város útjait az önkormányzat. Ezt pályázati forrás nélkül 130 milliós önerőből valósítják meg. Rámutatott arra is, hogy a főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések nemcsak a város, hanem az adott lakókörzetek számára is jelentősek.

Bereznai Csaba ismertette azt is, hogy az idén elkezdődhet a körzetéhez tartozó Komáromi út Ond vezér és Töhötöm vezér út közötti 614 méteres szakaszának rekonstrukciója. Az útfelület megújulása mellett új parkolósávot is kialakítanak, valamint kiépítik a csapadékcsatorna hálózatot és korszerűsítik a közvilágítást is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 06:00, szerda | Kék hírek

Emberölés miatt fogházra ítélték, mert nem gondozta Down-szindrómás testvérét

Emberölés miatt négy év letöltendő fogházbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Törvényszék egy pécsi férfival szemben, aki nem gondozta Down-szindrómás testvérét, és ezzel a halálát okozta.

2020. Január 22. 05:00, szerda | Külföld

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot, amennyiben nem tudja megnövelni a fegyveres erők hivatásos katonáinak létszámát

2020. Január 22. 05:00, szerda | Belföld

Pénzadományt kaptak a szekszárdi gázrobbanás károsultjai

Több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány a tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak, az adományt az alapítvány elnöke kedden adta át a társasház képviselőjének.

2020. Január 22. 05:00, szerda | Belföld

Idén 5-6 százalékkal nőhet a szálláshelyek bevétele

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele 5-6 százalékkal növekedhet az idén a tavalyi 8 százalék után a Szállás.hu becslése szerint.