Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 14. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A legjobb ételek a termékenységhez

A legjobb ételek a termékenységhez

A legtöbb nő szeretne anya lenni, de kevesen gondolnak a meddőségre, egészen addig, amíg nem érinti őket. Az étrendet gyakran figyelmen kívül hagyják, pedig az egészséges életmód hozzájárulhat a termékenységhez - írja a Fox News.

A feldolgozott élelmiszerek helyett válasszon természetes eredetűt, amikor csak teheti. Ahhoz, hogy csökkentse a toxinok és az esetleges hormonok bevitelét, válasszon fehérjében gazdag, fűvel etetett és legeltetett állatokból származó termékeket. Emellett bizonyos vitaminok és ásványi anyagok is növelik a nők megtermékenyülésének esélyét. A megfelelő termékenységhez szükséges étrend öt összetevőből áll.

Egészséges zsírok

Az olyan egészséges zsírok, mint az omega3 segítségével javulhat a termékenység méghozzá a hormonok szabályozása által, emellett növeli a méhnyak-folyadékot, valamint elősegíti az ovulációt. Ennek jó növényi forrásai a lenmag, a dió, emellett a halak és a tojás sárgája is kiváló omega3 zsírsav forrás.

D-vitamin

Ez a zsírban oldódó vitamin növeli az ösztrogén termelődését és segít a sejtek növekedésének szabályozásában. A tojás, a hal, az osztriga és a kaviár tele van D-vitaminnal.

A-vitamin

Ez a szintén zsírba oldódó vitamin fejleszti a tüszőt, valamint szintén növeli a méhnyaki folyadékot. Kiváló forrása a csirkemáj, a tojás, a sárgarépa, a sütőtök, a burgonya, a spenót és a kelkáposzta.

E-vitamin

Ez segít az egyéb zsírban oldódó vitaminok felszívódásában, továbbá javítja a termékenységet a hormonok megfelelő normalizálódásával. A fűvel etetett tehénből származó vaj, a napraforgómag, a mandula mind kiváló forrásai.

Jód

Ez az ásványi anyag elengedhetetlen a megfelelő pajzsmirigy-működéshez, amely segíti a nemi hormonok termelődését. Leginkább a tengerből származó ételekben található, lehet az akár kagyló, akár hal, akár tengeri moszat.

Mindemellett ügyeljen arra, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. A lényeg, hogy szüntesse meg az alacsony tápanyagtartalmú ételek bevitelét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.