Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Február 28. 00:00, szombat | Helyi sport

A listavezetőt fogadtuk

A listavezetőt fogadtuk

33-25-ös vereséget szenvedett hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Váctól a tavaszi első fordulóból elhalasztott mérkőzésen az NBI/B Nyugati csoportjában, szerdán.

A juniorok sorozatban második mérkőzésüket nyerték, és előreléptek a tabella negyedik helyére.
Ősszel szoros mérkőzésen nyert Vácon a hazai csapat, így izgalmas mérkőzésre volt kilátás a 14.fordulóból betegség miatt elhalasztott találkozón.
A Tatai AC-ban Kőhalmi Dániel betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, így jóval kevesebb taktikai variáció állt Fülöp Péter vezetőedző rendelkezésére. A Vác a hétvégén meglepő vereséget szenvedett Dabason, így kettőzött erővel vetették magukat a küzdelembe. A félidő harmadánál 5-3-ra vezettek, majd elsősorban gyors indításgóljaiknak köszönhetően 15-6-ra elléptek a huszadik percre. Próbálkozott a TAC, de a vendégek szinte minden hibát kihasználtak és a szünet előtt 18-9-re elhúztak. Schneider Patrik szépített, majd a végén Kovácsovics László kínai figura után vette be a váci kaput, így 18-11-es vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok.
A fordulás után sem változott a játék képe, sok „könnyű” gólt dobott a Vác, így 22-12, majd a negyvenedik percben 24-14 állt az eredményjelzőn. Időt kértek a hazaiak, de a különbség nem csökkent, a játékrész utolsó harmada előtt továbbra is tíz góllal mentek a vendégek. Még egy utolsó hajrát nyitott a TAC, sikerült hat gólra feljönni, de a vége 33-25 lett a bajnokesélyes vendégeknek.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 14. fordulóból elhalasztott találkozó:
Tatai AC – Vác 25-33 (11-18)
Legjobb tatai góldobók: Kiss Ádám 7, Kovácsovics László 6, Schneider Patrik 5, Endrédi Dezső 4
„Ma ennyivel jobb volt a Vác. Védekezésünk nem volt elég kemény, elöl pedig sok ziccer kimaradt. Készülünk tovább, szombaton jön a Budaörs-Tatabánya elleni mérkőzés, majd a Dabas elleni nagy rangadó” – mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Nem játszottunk jól, ma valós tudása alatt teljesített a csapat. Túl sok lerohanásos gólt kaptunk, amiért nagy kár, hiszen felállt fal ellen viszonylag jól játszottunk” – tette hozzá Kiss Ádám.
A tabella állása:
Juniorok:
Tatai AC – Vác 32-28 (14-13)
Legjobb tatai góldobók: Kiss Máté, Sajóvölgyi Dávid 7-7
„Hiányzott néhány meghatározó játékosunk, de sikerült végig kézben tartani a meccset. Hullámzó volt a játék, jó 5-10 percek után gyengébb periódusok is becsúsztak. De a csapat szíve a helyén volt, akkor sem ijedtünk meg, amikor a második félidőben az ellenfél átvette a vezetést. Az utolsó 10 percet egálban kezdtük, de ismét tudtunk változtatni és nyertünk. Örülök a győzelemnek és, hogy fizikailag végig jól bírtuk” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Nehéz meccs volt, a vendégek egy percig sem adták fel. De a Szentendre elleni siker adott annyi önbizalmat a csapatnak, hogy a döntő pillanatokban mindig volt valaki, aki továbblendítette a társaságot” – fogalmazott Kiss Máté.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás