Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Március 20. 10:08, hétfő | Helyi

A második félidő elején dőlt el

A második félidő elején dőlt el

31-24-es vereséget szenvedett a Tatai AC idegenben a PLER-Budapest ellen a férfi kézilabda csapata NBI/B Nyugati csoportjának 19. fordulójában, pénteken. A fekete-fehérek a jövő héten a Vecsés ellen javíthatnak.

Ősszel Tatán 24-22-re nyert a Tatai AC, a fordulót a TAC a kilencedik, a PLER a harmadik helyről kezdte.
Villámrajtot vett a Tatai AC, pár perc alatt 4-0-s vezetésre tett szert a fekete-fehér vendégcsapat. Hátul a védelem stabilan állt a lábán, a kapuban pedig Kisék Máté bravúrt bravúrra halmozott. A tizedik percben 4-1 volt ide, ám a hazaiak fokozatosan magukra találtak, és 5-5-nél kiegyenlítettek. Innen újra elléptünk két góllal, majd gyors gólváltások következtek. 11-9 után a PLER ismét kiegyenlített, a 29. percben pedig a mérkőzésen először a vezetést is átvették. Az utolsó másodpercek hatalmas rohanást hoztak, végül Jancsó Nándor szinte a lefújás pillanatában egalizált egy látványos találattal. A félidei pihenőre végül 13-13-mal vonulhattak be a csapatok.

Fordulás után nagyot változott a játék képe: a Tata sorra kihagyta, a PLER viszont belőtte helyzeteit. A negyvenedik percben 20-14-re vezettek a hazaiak, szinte minden támadásukat góllal zárták. Sibalin Jakab időt kért, de 22-14 után eldőlni látszott a találkozó. Az ötvenedik percben 24-18-ra mentek a hazaiak, a befejező periódusban 6-7 gól maradt a különbség, a vége 31-24 lett a PLER-Budapest javára.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 19. forduló:
PLER-Budapest - Tatai AC 31-24 (13-13)
legjobb tatai góldobó: Kanyó Ádám 5

„Az első félidőben viszonylag összeszedetten játszottunk, a csapat igyekezett betartani a megbeszélteket. A második félidő elején azonban fejben az öltözőben maradtunk, és akkora hátrányba kerültünk, hogy gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Nagyon nehéz összecsapások várnak ránk, a jövő héten a Vecsés ellen sem lesz egyszerűbb” – mondta a találkozót követően Sibalin Jakab vezetőedző.

„Jól kezdtünk, többnyire meg tudtuk valósítani azt, amit az edzéseken megbeszéltünk. Aztán a második félidőben sajnos hoztuk tavaszi formánkat, és nagyjából 10 perces rövidzárlat után már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe” – tette hozzá Kisék Máté.

Juniorok:
PLER-Budapest – Tatai AC 33-25 (15-14)
legjobb tatai góldobó: Neukum Csanád 6

„Az esélyesebb csapat otthonában lelki teher nélkül játszhattunk. Igyekeztünk élvezni a játékot, sok jó megoldást láttam. A végén ugyan kijött a nagyobb rutin, de összességében egy szakmai szempontból is jónak értékelhető találkozót vívtunk, helytálltunk, a mai produkcióra építve kell a jövőben a hibákat kijavítani” – fogalmazott Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.

„Objektív okokból ma több helyen is változott a csapat, az eddigiekhez képest más összeállításban léptünk pályára. Több serdülőkorú játékos is szerepet kapott, és főleg az első félidőben nagyon jól helytálltunk. A második harminc percben már több volt a hiba, az idősebb és fizikailag is erősebb ellenfél felülkerekedett, de nagyjából így is elégedett voltam a mai teljesítménnyel” – fűzte hozzá Márton Ádám, a tatai fiatalok trénere.

„Jól kezdtünk, felszabadultan játszottunk. Az iram és a színvonal is jó volt, talán idei legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Ez egy olyan vereség volt, amiből sok pozitív dolgot tovább tudunk vinni a következő összecsapásokra” – értékelt Neukum Csanád.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya