Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Szeptember 02. 00:00, szombat | Helyi

A megállapodások fő célja a mérkőzések biztonságos lebonyolítása

A megállapodások fő célja a mérkőzések biztonságos lebonyolítása

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán, a Megyeháza dísztermében, a megyei bajnoki meccsek biztosításával kapcsolatban.

Dr. Kancz Csaba megyei társadalmi elnök elmondta, 2013 őszén a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködési megállapodást kötött az Országos Polgárőr Szövetséggel. A kontraktus létrejöttét követően az igazgatóság is felvette a kapcsolatot a megyei polgárőrökkel, és helyi szinten is megvalósult ez az egyezmény még 2014-ben. – 2015-ben paktum született a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal is. A megállapodások fő célja a mérkőzések biztonságos lebonyolítása, a rendbontások elkerülése – emelte ki. – Létrehoztunk egy biztonsági és infrastrukturális bizottságot, amelynek fő feladata a rendőrséggel és a polgárőrséggel való koordináció megoldása. Minden hétvégi bajnoki forduló előtt egyeztetnek a bizottság elnökével. Majd felveszik a kapcsolatot egymással e szervek képviselőivel, annak érdekében, hogy melyek azok a meccsek, amelyek kiemeltnek számítanak. Örömteli, hogy a színvonalas munkájukért anyagi elismerésben részesítettünk három megyei polgárőr egyesületet: a Bakonysárkányt, a Sárisápot, és a Bakonyszombathelyet – tette hozzá dr. Kancz Csaba.
Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgár Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, mióta szövetséget kötöttek, a hatékony, gördülékeny együttműködés azóta is töretlen. A kisebb egyesületeknek ez a százezer forint nagy segítség, többek között formaruházatra, gépjárműre költötték. Ezt követően megköszönte a megyei egyesületek nevében a segítséget, majd reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét kapnak támogatást az arra érdemes közösségek.
Popovics György, a megyei társadalmi elnökség tagja úgy fogalmazott, bízik benne, hogy minél több polgárőr csatlakozik a mérkőzések biztosításához, zavartalan lebonyolításához idén is. – - Lényeges, hogy minden esztendőben megköszönjük nekik azt az áldozatos munkát, amit fordulóról fordulóra tesznek – mondta.
Farkas Gábor r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőr-főkapitány kiemelte, komolyabb rendbontás nem történt az előző idényben. Természetesen ebben a szezonban is arra törekszenek, hogy továbbra is tudják garantálni a szurkolók, a sportbarátok biztonságát.
Khéner László megyei igazgató leszögezte, a labdarúgók három százaléka űzi ezt a sportágat profi szinten, a többiek amatőrként lépnek pályára. – Megyénkben több mint ezer felnőtt mérkőzést tartanak a két félévben (bajnoki- és kupameccsekkel együtt), és csaknem húsz százalékát ellenőrzik a polgárőrök, főleg a kiemelt meccseket. Ami pozitívum, hogy évről évre csökken a fegyelmi ügyek száma, a tavalyi évhez képest tizenhat százalékkal kevesebb volt ezen esetek száma. Ami még jobb, hogy a huszonegy éven aluli futballisták által elkövetett fegyelmi vétségek is mérséklődtek. A sportpályára nem való az erőszak. Amennyiben tettlegességet tapasztalunk, akár játékossal, akár játékvezetővel szemben az igazgatóság minden esetben hivatalból, rendőrségi feljelentést tesz – mondta az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya