Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Szeptember 29. 13:24, péntek | Helyi

A megfelelő könyvelő kiválasztása

A megfelelő könyvelő kiválasztása

A cégvezető és a könyvelő kapcsolatának alapja a hosszú távú bizalom és elköteleződés, így körültekintőnek kell lenni, amikor könyvelő választásra kerül sor.

Érdemes pár pontban összefoglalni a cég alapvető értékeit, így nemcsak szakmai, hanem emberi értékeket is figyelembe lehet venni a választás során. Mindenek előtt érdemes ellenőrizni a regisztrált mérlegképes könyvelő képesítését, mivel csak az végezhet üzletszerűen számviteli szolgáltatást, aki a hatályos jogszabályok szerint rendelkezik szükséges mérlegképes minősítéssel. A képesítés meglétét a regisztrált mérlegképes könyvelők nyilvántartása tartalmazza, csakúgy, mint az általa beszélt idegen nyelvet, és elérhetőségeit is. A nem mérlegképes és mérlegképes könyvelő közötti különbség az, hogy az utóbbi nem csak a számlákat rögzíti, hanem az ő feladata és felelőssége a mérleg és az adóbevallások határidőre történő elkészítése is. Mindemellett természetesen fontos, hogy a hatályos adózási és számviteli törvényeket megfelelően ismerje. A mérlegképes könyvelőnek felügyeleti szerve van, nem csak a teljeskörű könyvelést végzi. Évente kötelező képzéseken részt vennie, sikeresen teljesíteni azokat, ellenkező esetben jogköri tevékenysége érvényét veszítheti.
Mivel a könyvelői szakma bizalmi kapcsolaton alapul, a szakmai tudáson felül további fontos szempont a szimpátia és a bizalom, ezért a döntés előtt érdemes személyesen is felkeresni a jelölteket. A személyes találkozó alkalmával mindkét fél megismerheti a másik munkamorálját és elvárásait, de ezen túl betekintést is lehet nyerni az irodai légkörbe, amiből következtetni lehet a jelölt munkavégzésének minőségére is. Az MS City-nél elsősorban emberekkel és nem cégekkel kommunikálnak, így fontosnak tartják, hogy emberileg is megértsék egymást, ne csak szakmailag. Napi rendszeres kommunikációval segítik Önt bármely kérdés felmerülése esetén, hazai és nemzetközi számviteli és adóügyekben, legyen szó könyvvizsgálásról, adócsökkenésről, számviteli és adóügyekről, vagy bérszámfejtésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya