Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Április 23. 14:07, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress

A mozgás árthat az egészségnek?

A mozgás árthat az egészségnek?

Az kétségtelen, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Segít a fogyásban és az általános egészség megőrzésében.

Azonban, ha bizonyos gyakorlatokat nem megfelelően végez valaki, az többet árthat, mint használ. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy mindenki konzultáljon orvosával, mielőtt új mozgástevékenységbe kezd - írja a Fox News.

Egyes gyakorlatok – ilyen a futás is – a meglévő sérüléseket súlyosbíthatják. Sérülhetnek az ízületek is, ez pedig idővel komoly károsodáshoz vezethet. Ezért ha ízületi problémával küzd, a biciklizés, az úszás vagy a jóga jobb megoldás a kocogásnál. Azonban, ha mégis ragaszkodik a futáshoz, kevésbé kemény felületet, füvet vagy földutat válasszon talajnak.

A diétával is óvatosan kell bánni. Ugyanis, ha azt testmozgással párosítva végzi valaki, hajlamos többet enni, s amikor abbahagyja a testmozgást és a diétát is egyre kevésbé veszi szigorúan, csak a plusz kilókat fogja látni magán.

A helytelenül végzett súlyemelés is komoly károkat okozhat. A rossz tartás és a nem megfelelő súly okozhat a legtöbb egészségügyi kárt, komoly ízületi és izomzati sérüléshez vezethet.

Nehezen hihető, de a túl sok testmozgás is árthat, komoly gyulladási problémákat okozhat. Emellett a szív egészségére is érdemes odafigyelni. Ismert, hogy a testmozgás javítja a vérkeringést, csökkenti a koleszterinszintet és javítja a szív egészségét, ugyanakkor a túl sok mozgás ebben az esetben is ártalmas lehet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.