Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Február 17. 10:16, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

A nagyadózókat köszöntötték

A nagyadózókat köszöntötték

A város húsz legtöbb adót fizető vállalkozását köszöntötték délelőtt a Városháza dísztermében.

A cégvezetőknek a megyeszékhely fejlődéséhez való hozzájárulását méltatta Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

Tatabánya polgármestere a Modern Városos Program keretében megvalósuló beruházásokról, többek között az ipari park bővítéséről, úthálózatának felújításáról, a munkába járást megkönnyítő intézkedésekről, a szakképzés fejlesztéséről, valamint a város vonzerejét növelő új vasútállomás, piac és vásárcsarnok, uszoda, megyei könyvtár megépítéséről, a bánhidai erőmű területének rekultivációjáról, illetve a Jó szerencsét! Emlékévben megújuló Tulipános Házról és a régi Bányakórházról tartott egy rövid előadást.

- A Modern Városok Program 2020-ig határozza meg Tatabánya fejlődését, a kormánnyal kötött megállapodásunk vezérlő elve a gazdaság fejlesztése és az életminőség javítása – hangsúlyozta Schmidt Csaba, majd emlékezetett arra, hogy városunk létrejöttét is a gazdaságfejlesztésnek köszönhette. A bányanyitás után a fénykorában Európa 25 legnagyobb vállalata közé tartozó Magyar Általános Kőszénbánya Részvénytársulat a termelés mellett dolgozóinak jóléte érdekében számos létesítményt emelt, lakóházakat, kórházat, színházat vagy például templomot. Mai sikereinkhez is hozzájárulhat, ha tanulmányozzuk a történelmünket, tanulunk az akkori intézkedésekből.

A város vezetője kiemelte, a kormány tervei szerint az erősödő Magyarországnak szüksége van olyan centrumokra, melyek fejlődésükkel pozitív hatást gyakorolnak a környezetükre és ezen centrumok szerepét a megyei jogú városok fogják betölteni.Bencsik János a cégvezetőknek azért mondott köszönetet, mert felkarolták az iskolai könyvtárak fejlesztésére indított akcióját. A vállalatok Tatabányán és Tatán összesen 12 iskolai könyvtárban nyújtottak segítséget informatikai eszközök és új könyvek beszerzésében, az olvasás és a könyvtárban végzett munka népszerűsítésében.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott a vállalatvezetőknek a Kormányhivatal fejlődését mutatta be, illetve ismertette a hivatal kibővült hatásköreit és feladatait.

Az ünnepség végén a cégvezetők bizonyságlevelet, egy bányászfokost és egy kis meglepetést vehettek át a polgármestertől.

A rendezvény zártkörű beszélgetéssel zárult, amelyen a cég- és városvezetők osztották meg egymással tapasztalataikat és egyeztettek a jövőt illetően. A 2016-os esztendő 20 legnagyobb helyi adózója ábécé sorrendben:

AGC Glass Hungary Kft., ALPLA Műanyag Csomagolóipari Kft., ASG Gépgyártó Kft., Becton Dickinson Hungary Kft., Bridgestone Tatabánya Kft., Coloplast Hungary Kft., Delphi Connection Systems Hungary, E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Gasztrometál Zrt., Graboplast Zrt., Grundfos Magyarország Kft., Henkel Magyarország Kft., Impreglon Kft., LOTTE Advanced Materials Hungary, Otto Fuchs Hungary Kft., Reckitt Benckiser Tatabánya Kft., Sanmina-SCI Magyarország Kft., Scepter Tatabánya Kft., Spar Magyarország Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya