Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 04. 09:21, péntek | Belföld
Forrás: Fidesz Sajtóiroda

A napokban kapják kézhez a megemelt fizetésüket a pedagógusok

A napokban kapják kézhez a megemelt fizetésüket a pedagógusok

A pedagógus-béremelés mostani, első ütemében átlagosan 34 százalékkal nőnek a fizetések – jelentette ki Selmeczi Gabriella csütörtöki sajtótájékoztatóján

A napokban kapják kézhez a pedagógusok a már megemelt szeptemberi fizetésüket. A pedagógus-béremelés mostani, első ütemében átlagosan 34 százalékkal nőnek a fizetések – tájékoztatott Selmeczi Gabriella. A rendszerváltozás óta ez a legnagyobb pedagógus béremelési program, mely 160 ezer pedagógust érint – jegyezte meg. A béremelés nemcsak a tanítókra, tanárokra terjed ki, hanem érinti az óvónőket, óvodapedagógusokat, logopédusokat, fejlesztő pedagógusokat is, tehát mindenkit, akik a gyermekek nevelésében, tanításában szervesen részt vesznek – tette hozzá a szóvivő.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett, a Fidesz vállalta, hogy a pedagógusok fizetésének emelését 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is folytatni fogja, évenként 5-10 százalékos mértékben. 2017-re a pedagógus-béremelés eléri a 60 százalékot – tette hozzá. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy mind az idei, mind a jövő évi pedagógus-béremelésnek megvan a költségvetési fedezete; az idén 32 milliárd forint, jövőre pedig 153 milliárd forint jut erre a célra. A politikus a fizetésekkel kapcsolatos további kedvező hatásként említette a rekodalacsony inflációt, és azt a szabályt, mely arra vonatkozik, hogy a pedagógus-béremelés alapja a mindenkori minimálbér. Mindez egy nagyon határozott üzenet a pedagógustársadalom felé: az állam, a társadalom és a politikusok megbecsülik őket. Másrészt biztató az országra nézve is, mert már elég erős Magyarország ahhoz, hogy anyagilag is megbecsülje a pedagógustársadalmat – húzta alá.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, három éve, amikor a Fidesz-KDNP átvette a kormányzást, nem volt szó béremelésről, mert az is kérdéses volt, ki tudják-e fizetni a pedagógusoknak a bérüket, mivel a Bajnai-kormány 500 milliárd forintos hiánnyal adta át a költségvetést. Selmeczi Gabriella felidézte, a szocialisták alatt a pedagógusok a megszorítások egyik fő alanyai voltak; a Gyurcsány-Bajnai-kormány iskolák százaira tett lakatot, és pedagógusok tízezreit tette az utcára, valamint folyamatosan csökkentették a reálkeresetüket. Ha a baloldalon múlna, ma sem várna más a pedagógusokra, hiszen bejelentették, megszüntetnék a pedagógus-béremelési programot – jegyezte meg. Selmeczi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy Mesterházy és Bajnai eltörölnék, illetve kivezetnék a bankokat, multinacionális cégeket érintő különadókat. Ez 532 milliárd forintos megszorítást jelentene, mely a pedagógusokat is alapvetően érintené, ha újra a baloldal kezébe kerülne a kormányrúd – tette hozzá.

A bukott baloldal nagyon erőlködik, erőszakos a kommunikációja és az akcióik is, vért izzadnak, hogy félrevezessék, hergeljék és utcára vigyék a pedagógusokat. Bízunk abban, hogy nem lehet többé becsapni a pedagógusokat, látják, hogy mi az igazság. A pedagógusoknak és a társadalomnak is nyugodt, megbecsült munkára van szüksége, nem pedig agresszív és erőszakos akciókra – fogalmazott Selmeczi Gabriella.

Fidesz Sajtóiroda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.