Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2011. Június 30. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik nem dohányoznak, sokkal hajlamosabbak az elhízásra, és nagyobb az esélyük arra is, hogy a túlsúllyal kapcsolatos betegségekbe haljanak bele. Ennek ellenére sem szabad azonban elfelejte

 

A tanulmányban mintegy 8000 nő vett részt 1972-1976 között, akiknek a 40 százaléka soha életében nem dohányzott. A felmérések szerint a dohányosok körében 40 százalék volt a túlsúlyosak aránya, míg a nemdohányzóknál ez az arány elérte a 60 százalékot - írja a British Medical Journal.

A tudósok emellett azt is megállapították, hogy a túlsúlyos nőknek jelentősen megnövekedett az esélyük arra, hogy olyan krónikus betegségekben veszítsék életüket, amelyek elsősorban az elhízás miatt alakulnak ki. Mindemellett a nők körében egyre növekvő elhízás járványt azzal hozták összefüggésbe, hogy az elmúlt évtizedekben egyre több nő szokott le a dohányzásról.

Az orvosok szerint azonban a kutatási eredmények nem jelentik azt, hogy vissza kellene szokni a dohányzásra. Ez a rossz szokás ugyanis szintén rengeteg betegségre hajlamosíthat, sőt önmagában nagyobb kockázati tényezőt jelent, mint az elhízás.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tudós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.