Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Január 20. 08:50, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A szakképzés a jövő egyik pillére

A szakképzés a jövő egyik pillére

A szülőknek és gyerekeknek a pályaválasztás az egyik legnagyobb kihívás – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester az idei Pályaválasztási Tanácsadó Füzet bemutatásán, ahol jelen volt a kiadásról gondoskodó két szervezet képviseleté

Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy vissza kell állítani a kétkezi munka becsületét, s ehhez folytatni kell a szakképzési rendszernek a munkaerőpiac igényeihez való igazítását, valamint az ehhez szükséges tárgyi, személyi feltételek további fejlesztését. A polgármester elmondta: a füzetben a termelő cégek által keresett szakmák szerepelnek, ilyen például az elektronikai és a mechatronikai technikus, de többek között a hegesztő, a villanyszerelő is.

A város vezetője szólt a „Tatabánya Hazavár” programról is, melynek célja, hogy a piaci szereplők és az önkormányzat közösen mérjék fel a munkaerőpiac igényeit, s ezzel együtt olyan érdekeltségi rendszert alakítsanak ki, hogy a fiatalok tanulmányaik elvégzése után Tatabányán találjanak munkát maguknak. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy jövő évben egy felsőoktatási kiadvány is készül, amely a városban elhelyezkedést biztosító műszaki és természettudományi karokat kívánja bemutatni a középiskolásoknak.

A szerkesztők a kiadványban nem csak bemutatják felsorolt tizenkét szakmát, de ismertetik oktatási intézményeiket, a későbbi elhelyezkedési és bruttó fizetési lehetőségeket. A Pályaválasztási Tanácsadó Füzet 2012. ezerhétszáz példányban a város és kistérség iskoláinak közreműködésével jut el a szülőkhöz és a diákokhoz.

Címkék: szakképzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya