Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Március 01. 09:36, péntek | Helyi

A Tappancs Állatotthon lakóinak oltását támogatja a Bridgestone

A Tappancs Állatotthon lakóinak oltását támogatja a Bridgestone

A tatabányai Tappancs Állatotthonban élő kutyák oltását támogatja a Bridgestone. Az abroncsgyár 250.000 forintos támogatása a menhely 86 négylábú lakójának éves oltási költségét fedezi.

A vállalat egy olyan dolgozójának kezdeményezésére segíti az állatotthont, aki egy rendhagyó pályázattal nyert részvételi lehetőséget a világ legnagyobb, amatőrök számára megrendezett kutyaszános sarkköri expedíciójára.

Kutya nagy feladat
Az ember leghűségesebb társa a kutya. Négylábú barátainkkal immár több mint 12.000 éves a kapcsolatunk, ám az egymás közelségében töltött évezredek ellenére nem minden kutya talál gondoskodó gazdára. A Tappancs Állatotthon menhelyén például több mint 86 megunt, mentett, beteg vagy elkóborolt kutyát gondoznak. Az állatok etetése, őrzése, ápolása és oltása azonban minden évben hatalmas összeget emészt fel, amelyet az alapítvány magán és céges adományokból, illetve az 1%-os támogatásokból igyekszik fedezni. Ebben a nagy feladatban segíti most a Tappancs Állatotthont a Bridgestone, amely a 250.000 forintos támogatással azt állatok éves oltási költségeit fedezi.

Tatabányáról a sarkvidéki kutyaszános expedícióra
A Bridgestone egyik munkatársa, Kitlinska Anna Borbála kezdeményezésére segíti az állatotthont. Anna egy rendhagyó pályázattal kijutott a világ legnagyobb kutyaszános sarkköri expedíciójára, a Fjällräven Polar-ra, ahol öt nap alatt 300 kilométert tesz majd meg kutyaszánon a hó és a jég birodalmában, így itt különösen fontos lesz az ember és állat összhangja.

„Mivel a Bridgestone Tatabánya kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására és a Fjällräven Polar sem valósulhatna meg a szánhúzó kutyák nélkül, vállalatunk úgy döntött, minden Annára leadott szavazat után egy szimbolikus összeget felajánlva, 250.000 forinttal támogatja a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítványt” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

Óriás betűk Budapest térképén
Anna rendkívül kreatív pályázattal nevezett az expedícióra azért, hogy a zsűri több ezer pályázó közül beválassza a 20 szerencsés résztvevő közé. Budapest utcáin 120 kilométert gyalogolt, az útvonalat pedig egy applikációval rögzítette és így rajzolta ki a Fjällräven Polar expedíció nevének minden betűjét a főváros térképére. Ilyen formában még senki sem pályázott az expedícióra a korábbi években, Ő volt az első, aki ilyen egyedi pályázatot talált ki és valósított meg. Anna ambiciózus tervét a Bridgestone-os munkatársak is és maga a vállalat is segítette. Nemcsak Tatabányán, de a Bridgestone más nemzetközi gyáraiban is összefogtak érte, megosztották a pályázatát, szavaztak rá ismerősök, barátok és ismeretlenek egyaránt.

Társadalmi felelősségvállalás az állatokért is
Társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részeként a Bridgestone rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó szervezeteket és intézményeket.

Környezetvédelmi tevékenysége részeként a vállalat állatok élőhelyének revitalizációját is segíti. Tavaly a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak adott 2 millió forintos támogatást, amellyel a Neszmélyen a gombáspusztai ürge élőhelykezelés-program megvalósítását támogatta. Ennek keretében a park szakemberei monitoring rendszert építettek ki a védett fajok megfigyeléséhez, illetve a megfelelő mezőgazdasági munkák elvégzésével gondozzák, karbantartják az állatok folyamatosan visszaszoruló élőhelyét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 08:51, hétfő | Helyi

2019. évre tervezett melegvíz-korlátozások Tatabányán

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat a tatabányai primer távfűtési hálózat karbantartási időpontjairól, városrészenként

2019. Június 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Frissítő gyümölcsös italok a legforróbb napokra!

A száraz kánikulát nem könnyű elviselni, hiszen már csekély szabadban töltött idő után is kimerültséget érezhetsz, amelynek legfőbb oka a folyadékhiány lehet. A víz mellett azonban izgalmasabb alternatívák is léteznek!

2019. Június 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Kutya meleg lesz!

Lakossági tájékoztató hőség idejére

2019. Június 15. 00:00, szombat | Helyi

Már lehet jelentkezni az idei nyári napközis táborba!

Változatos programok és szakképzett pedagógusok várják idén is a 7-14 év közötti gyermekeket a nyári napközis táborba, amelyre június 24-ig lehet jelentkezni!