Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 01. 20:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A tavasz első napján is megdőlt a hidegrekord

A tavasz első napján is megdőlt a hidegrekord

A meteorológiai tavasz első napján is megdőlt a nappali hidegrekord, Kékestetőn a legmelegebb órában is csaknem mínusz 12 fokot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján csütörtökön azt írta: eddig 1963-ban, szintén Kékestetőn volt a leghidegebb március elsején napközben. Akkor mínusz 10,2 fokot mértek.

Most ennél 1,5 fokkal hidegebb volt Kékestetőn. Így az új március elsejei legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekord mínusz 11,7 fok lett.

Az elmúlt napokban több napi hidegrekord is megdőlt.

A meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a tavasz első napjaiban havazás és ónos eső is várható, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Némileg melegszik az idő, de a hétvégén is jellemzően fagypont körül alakulnak a maximumok.

Címkék: hideg, rekord, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.