Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 27. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

A tavaszi szünetben is ingyen kaphatnak meleg ételt a rászoruló gyermekek

A tavaszi szünetben is ingyen kaphatnak meleg ételt a rászoruló gyermekek

A tavaszi szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést, így akár 208 ezer fiatal kaphat meleg ebédet

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
A tárca közleményében emlékeztet arra, hogy immár harmadik éve nem csak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben kérhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. A szülőknek, ha élni akarnak a lehetőséggel, még a szünet előtt kell jelentkezniük a helyi önkormányzat jegyzőjénél. Az iskolákban március 29-én, csütörtökön kezdődik az iskolai szünet.

A szünidei gyermekétkeztetés költségeire a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el, amely közel háromszorosa a 2010 előtti támogatásnak. A kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is megfelelő étkezést kapjanak a nehéz helyzetű gyermekek, ezzel elősegítve megfelelő fejlődésüket - írták.

Az önkormányzatoknak 2016 januárjától kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről. A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelőket. A kérelem benyújtásában a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatnak kell segítenie a szülőket.

Az Emmi szerint fontos, hogy egyetlen gyermek se essen el az ingyenes étkezés lehetőségétől csak azért, mert a szülők nem kapnak erről időben információt. A tárca ezért valamennyi önkormányzat, valamint család- és gyermekjóléti szolgálat számára tájékoztató levelet küld. Az Emmi külön felhívja erre a figyelmét azoknak az önkormányzatoknak, amelyek korábban nem, vagy a jogosultak számához képest nem megfelelő intenzitással látták el kötelező feladatukat - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.