Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 17. 00:00, vasárnap | Helyi

A UPC Magyarország Kft. négy televíziókészüléket adományozott a Szent Borbála Kórház gyermekosztályának

A UPC Magyarország Kft. négy televíziókészüléket adományozott a Szent Borbála Kórház gyermekosztályának

A készülékeket ünnepélyesen átadta a cég képviseletében Láng Judit értékesítési igazgató, Marton Ildikó területi vezető és Medgyessy Gergely kommunikációs vezető.

Medgyessy Gergely elmondta, hogy a UPC Magyarország társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik pillére, hogy a beteg gyerekek kórházi ellátását a lehetőségekhez képest saját eszközeikkel kellemesebbé tegyék. A kórházak támogatását 2001-ben kezdték el, jelenleg is országszerte nyolc intézményt látnak el minőségi infokommunikációs eszközökkel, televíziókészülékekkel, és 2016-ban indították el a Falakon Át Programjukat. Ezért is fogadtuk nagyörömmel a tatabányai munkatársak kezdeményezését.
A készülékek mellett egy kedves gesztus nyomán további ajándéktárgyak kerültek a gyermekosztály kis beteginek birtokába.

Szerdán cseréltek hivatalosan gazdát és kerültek a kórház gyermekosztályára a gyereknap alkalmából összegyűjtött plüssfigurák. A UPC Magyarország Kft. a tatabányai Agorában kihelyezett gyűjtőládába várta azokat a játékfelajánlásokat – mackókat, nyuszikat, vagy bármilyen kedves plüssjátékot –, amit kis gazdája szívesen továbbajándékoz az intézményünkben kezelt gyermekeknek. A gyűjtés célja, hogy a gyógyultan távozó gyermekek egyet-egyet ezekből – mely a legjobban szívükhöz nőtt kórházi tartózkodásuk alatt – hazavihessenek. Marton Ildikó területi képviselő kezdeményezésére indult az akció és hatalmas siker lett. Összesen 57 szák adományt gyűjtöttek, ehhez még a budapesti irodájukból 16 zsák érkezett, és ahogy elmondta ilyen hatalmas mennyiségű gyűjteményre, 6500 db figurát számoltak, nem számítottak. Így egy része átadásra került a mésztelepi óvoda részére, a Családsegítő Intézet és a Vöröskereszt számára. Köszönjük a tatabányai gyerekeknek és cégeknek hogy gondoltak ránk, a kórházban gyógyuló gyermekekre. Hálásak vagyunk a Sárberki Iskola 2/a osztály tanulóinak, Ulrich Réka és Halasi Franciska tanárnőknek, hogy elkészítették azt a csodálatos ládát, amibe a játékok kerültek. Az ajándékokat átvette dr. Lőke János főigazgató és dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya