Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Április 25. 00:00, hétfő | Helyi

A vállalkozói hitelekről tartott fórumot a KAVOSZ

A vállalkozói hitelekről tartott fórumot a KAVOSZ

A KAVOSZ - Gazdasági Fórum „országjáró” rendezvénysorozat csütörtöki, tatabányai állomásán az érdeklődők számos hasznos tanácsot kaptak ahhoz kapcsolódóan, mi mindenre figyeljenek, mielőtt pályáznának.

Schmidt Csaba polgármester Tatabánya gazdasági helyzete a fejlesztéspolitika tükrében címmel tartott előadást. Kiemelte, hogy a Modern Városok Program keretében mintegy 40 milliárd forintból folytatódhat a hosszú távú fejlesztés. A szakember-utánpótlás biztosítása érdekében az Árpád Gimnáziumot reálgimnáziummá alakítják át, jövő év őszétől elindul az államilag támogatott felsőfokú műszaki képzés az Óbudai Egyetem bevonásával. Az ipari park 140 hektárral bővül és fejlesztik az úthálózatot, valamint a tömegközlekedést.
- A vállalkozók érdekében telephely-fejlesztési támogatást ad az önkormányzat - ismertette a polgármester. A VII-es telepen 4 zónában 8 hektár területen lehetőség van városi ingatlanok megvételére, ehhez az önkormányzat 40 százalék kedvezményt nyújt.


Tatabánya költségvetésében három éven keresztül minden esztendőben 100 millió forintot különítenek el mikro- és kisvállalkozások önerő-támogatására. Minimum egymillió, maximum ötmillió forint kamatmentes, visszatérítendő támogatás igényelhető 10 százalék önrész mellett.
A megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában dr. Szerencsés László elnök köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, mindenki életében fontos a pénz, vállalkozóként pedig különösen az. Ha nincs elég, akkor kell a hitel: forduljanak bizalommal a kamara szakembereihez Esztergomban vagy Tatabányán, kérjenek tanácsot! Az egyik megoldás, amit ajánlani fognak, a 14 éve töretlenül népszerű Széchenyi Kártya, amelynek különböző konstrukciói nagy segítséget jelentenek.
Gedei Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértője elmondta a 2014-2020-as európai uniós ciklus során az EU-ból 8813 millió euró érkezik - ez mintegy 2733 milliárd forintnak felel meg, melyet a magyar állam még kiegészít. Várhatóan 2020 után megszűnnek a vissza nem térítendő támogatások, erre már most érdemes felkészülni; minél alaposabban meg kell ismerkedni a hitelek forrásaival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya