Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 24. 08:49, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

A Századvég szerint a magyar gazdaság éves teljesítménye idén csaknem 3 százalékkal visszaesik, de jövőre jelentős mértékben, 5 százalék felett bővülhet - mondta Regős Gábor vezető közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

A Századvég szakértője az előrejelzéshez hozzáfűzte, hogy a második félév még sok bizonytalanságot tartogat, a gazdasági visszazárkózás a külföldi piacok fellendülésétől és a koronavírus-járvány folytatódásától is függ. Magyarország helyzete ugyanakkor - mint mondta - így is kedvezőbb az európai átlagnál, hiszen a növekedése a válság előtt is jelentős volt, és a járványt is jól kezelte.

Regős Gábor az alapkamat keddi csökkentését jelképes intézkedésnek nevezte. Véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években a monetáris politika sokféle eszközét alkalmazta, így a válságkezelést sem csupán az alapkamat módosításával segíti. A fellendüléshez a hiteltörlesztések felfüggesztése, a hitelezés és a kötvényprogram bővítése is jelentős mértékben járul hozzá - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.