Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 28. 10:17, szerda | Helyi

A zene mindenkié

A zene mindenkié

„A zene mindenkié” zenei és művészeti foglalkozások fejlesztése Tatabányán címmel adott be TÁMOP pályázatot az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Az egyik legnehezebben elnyerhető pályázati kiíráson összesen 33 millió forint összegben sikerült vissza nem térítendő támogatást kapni a projektre.
A pályázat közösen készült a Tatabányai Szimfonikus Zenekar Egyesület közreműködésével. A néptánccal, néprajzzal kapcsolatos tematikákat Rigóné Szegvári Ildikó, a klasszikus zenével kapcsolatos foglalkozásokat Ocskai Gabriella dolgozta ki. A pályázat célja a magyar népi kultúra, a néptánc hagyományok megőrzése és a klasszikus zene megismertetése, népszerűsítése, a tanulók kulturális, művészeti nevelésének támogatása, a kedvezményezett intézményekkel pedig hosszú távú együttműködés kialakítása. A kedvezményezett 5 oktatási- nevelési intézménnyel kötött együttműködési megállapodást:
► Kodály Zoltán Óvoda és Micimackó Óvoda tagintézménye
► Jókai Mór Általános Iskola
► Szent Margit Általános Iskola
► Éltes Mátyás Általános Iskola
► Eötvös József Gimnázium
A pályázat kedvezményezettje ezeknek az intézményeknek a pályázat ideje alatt ingyenesen nyújtja programjait, foglalkozásait. A tervezett tevékenységek között szerepelnek heti szakköri foglalkozások, rendhagyó művészeti órák, tehetséggondozó foglalkozások, kézműves foglalkozások, néprajzi és honismereti órák, művészeti vetélkedők, művészeti tábor szervezése.

Hat nagy rendezvény lesz egy év alatt, aminek nagy része a Puskin Művelődési Házban kerül megrendezésre. Azok a diákok, akik aktívan részt vesznek a tanév folyamán a programokon, egy hetes balatoni zenetáborba vehetnek rész a nyáron.

Ablonczy Dánielné, Bereznai Csaba, Vörös Gyula, Emmer Róbert, Ocskai Gabriella, Rigóné Szegvári Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya