Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2011. Július 13. 08:56, szerda | Helyi önkormányzati

Aalen és Tatabánya diákjai a Városházán

Aalen és Tatabánya diákjai a Városházán

Testvérvárosunk, Aalen diákjai a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola vendégeiként érkeztek Tatabányára.

Egy hetes látogatásuk ideje alatt nemcsak megyeszékhelyünkkel ismerkedtek, de elutaztak a Balatonhoz és Gántra is. A Városházán Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő köszöntötte a tanulókat és kísérőiket.Ablonczy Dánielné hangsúlyozta, bár Tatabánya nem számít diákvárosnak, a település vezetői igyekeznek a fiatalok érdekeit szem előtt tartva cselekedni. Hozzátette, a kultúra és a szórakozás területén, melyek elsősorban érintik ezt a korosztályt, jelentős fejlődés zajlott le az elmúlt években. Példaként említette a megújult strandot, amely élményfürdővel bővült, valamint a Jászai Mari Színház, Népházat, amely „új köntösben új programokkal várja a tatabányaiakat és az idelátogatókat”.

A képviselő asszony köszöntőjét követően a diákok számos kérdést fogalmaztak meg, többek között a város gazdasági helyzetére, a kivándorlás mértékére és az iskolák számára voltak kíváncsiak.

Pats Krisztina, a Kossuth iskola tanára elmondta, az egy hetes program keretében a diákok elutaztak a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz, ellátogattak Gántra és Majkra, de Tatabánya nevezetességeit is megismerték. A Szabadtéri Bányászati Múzeum megtekintését követően egymás bowling tudását is tesztelhették a fiatalok.

Mensa Halilovic, az egyik német tanuló elmondta, nagyon jól érzik magukat Tatabányán, a legjobban a Turulmadarat és a Szelim-barlangot érintő kirándulást élvezték.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.

2021. Február 25. 12:02, csütörtök | Kék hírek

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

Csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi és élettársa, valamint anyjának lánytestvére ellen;

2021. Február 25. 11:09, csütörtök | Külföld

Kártérítést kell fizetnie egy férfinak a felesége által végzett házimunkáért egy válóperben

Kompenzálnia kell a feleségét a házasság ideje alatt elvégzett házimunkáért egy kínai férfinak egy Kínában úttörőnek számító bírósági határozat szerint, melyet egy válóperben hoztak