Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 10. 11:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Ablakon repült ki a tv Pécsen

Ablakon repült ki a tv Pécsen

Garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki egy családi veszekedés során kidobta az ablakon a tévét az utcára.

A férfi idén tavasszal ittasan ment haza a város egyik társasházában lévő lakásukba, ahol a késő esti órákban veszekedni kezdett az élettársával. A veszekedés során a férfi ordibált, szidalmazta élettársát, és a lakás csaknem összes bútorát összetörte, majd megragadta a szobában lévő tévékészüléket, és azt a csukott ablakon keresztül az utcára dobta. Ez után meg számos edényt, egyéb használati tárgyat, hűtőszekrény-fiókot és élelmiszert is kihajított az utcára.

A kidobott tárgyak a ház melletti járdára estek, ahol senki nem tartózkodott, így szerencsére senki nem sérült meg, és a közelben parkoló autókban sem keletkezett kár.

A férfi erőszakos magatartása ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, így ez a magatartás garázdaságnak minősül, amiért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.