Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 11. 09:21, szerda | PR

Adtak és kaptak

Adtak és kaptak

Közeleg az esztendő vége, ez azt is jelenti, hogy sok – sok Mikulás - és karácsonyi rendezvénynek ad otthont a város összes művelődési háza, kisebb – nagyobb cége.

Van egy cég a sok között, ahol az egész december a segítés jegyében telik.
A Reckitt Benckiser megtalált magának egy lehetőséget, egy célt a segítésre. A Save the Children Alapítvány olyan gyerekekért küzd világszerte, akiket a szegénység, illetve különböző betegségek sújtanak, továbbá az élet adta megpróbáltatások leküzdésében és megválaszolásában is segítenek. A szervezet világszerte 60 országban van jelen és olyan témákra fókuszál, mint a gyermekvédelem, oktatás, egészségügy, AIDS és különböző vészhelyzetek.
Az elmúlt napokban, hetekben nem számított, hogy ki milyen pozícióban dolgozik, a lényeg, hogy egy – vagy több órányi órabérük felajánlásával segítsenek.
- Ez egy RB – s, központi kezdeményezés. Szerintem a 21. században ez mindannyiunk számára fontos kellene, hogy legyen, hogy a fejlődő országokat támogassuk. Gyerekek ezrei halnak meg világszerte, már csecsemő korukban. Egy órányi keresetünkkel nagyon sokat segíthetünk. Nagyon fontos, hogy ez egy örök program lesz a Benckiser életében. Mondhatom, hogy szinte minden munkavállalónk adományozott, és mindenki legalább egy órányi bérét felajánlotta. – mondta a cég HR vezetője, Kusinczky Zsuzsanna.
A gyűjtés akkor is folytatódott, amikor Mikulás ünnepségre hívták a dolgozók gyerkőceit az AGORA – ba. Persze, ez sem lett volna igazi ünnepség, ha nem a segítség jegyében tellett volna. A „céges gyerekek” mellett olyan apróságokat is elhívtak, akiket nem biztos, hogy meglephetett volna a Télapó, vagy nem láthattak volna egy kedves, ünnepi színdarabot.
- A dolgozók a mindennapjaikat nálunk töltik. Az Ő gyerekeikről van szó, tulajdonképpen tőlük vesszük el az idejüket. Azért is fontos egy – egy ilyen rendezvény, mert együtt lehet a gyerkőc a szülővel, a nagyszülővel. A felnőttek pedig egy kicsit nem a munkára, hanem a kikapcsolódásra gondolnak. Azt gondolom, hogy mindig a gyerekek öröme a legfontosabb. Nagyon kellemes érzés volt hallani, hogy kacagtak a színházi eladáson.
A közösen eltöltött délutánról nem hiányozhatott a Télapó sem. Volt, aki megilletődött, volt, aki egy ölelést kért, volt, aki bátran a Mikulás az ölébe ült. A csomag, a finom tea, a színházi előadás, az adományozás, a segítés lehetősége mindenkinek emlékezetessé tette az idei Mikulást.

Címkék: mikulás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről