Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. December 02. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Advent a városközpontban

Advent a városközpontban

Kezdetét vette az Advent a megyeszékhelyen is.

Az ehhez tartozó ablaknyitogatás, a különböző műsorok, és az Adventi vásár, a hatalmas karácsonyfa köré gyűjti nap, mint nap a város apraját és nagyját, egészen karácsonyig az Árpád téren.Az első ablakot Schmidt Csaba polgármester nyitotta ki, miután meggyújtották a város adventi koszorúján a gyertyát. Percre pontosan öt órakor csendült fel a városközpontban az az ismerős dallam, amely a legtöbb tatabányai számára egyet jelent: közeleg a karácsony. A Szent Erzsébet Óvoda növendékeinek műsorával kezdetét vette az idei év ablaknyitogató rendezvénye, amely a már megszokott Adventi Vásárral párosul. Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a téren összegyűlt, forró teát kortyolgató tömeget, és elmondta: ahhoz, hogy az ünneplőbe öltöztessük lelkünket, nagy segítség nekünk évről évre ez a vásár, és az ablaknyitogatás. Civil szervezetek, iskolák, óvodák találkozhatnak itt, minden nap és együtt készülhetünk az ünnepekre – fogalmazott a polgármester. Mindig szükségünk van a szeretetre, és hogy nyitott szívvel járjunk, de most a karácsony közeledtével egyre jobban vágyunk erre, ezért is köszönettettel tartozunk a Mosolygós Gyermek Alapítvány és a Tatabánya Pont összefogásában megvalósuló kezdeményezésnek, amelynek köszönhetően együtt élhetjük át az Adventet a város központjában – hallhattuk a városvezetőtől.
Az óvodások újabb énekét követően Bencsik János országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait a várakozó tömeggel. A képviselő úgy fogalmazott: ebben az időszakban leküzdjük apró félelmeinket, és boldogsággal telítődünk. Advent idején leporoljuk az egész évben ránk telepedett „pókhálót”, hogy megtisztulva állhassunk szent este a karácsonyfa előtt. Nagy öröm, hogy mindezt együtt tehetjük meg itt – hallhattuk Bencsik Jánostól.

Az ünnepi köszöntőket követően, Nagy László prépost, néhány kísérő gondolatát osztotta meg a több százas tömeggel, majd meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján.
Ezután Schmidt Csaba nyitotta ki az első ablakot a gigantikus méretű adventi naptárban, ahol felvillant az gyönyörűen kivilágított kép és hivatalosan is kezdetét vette az advent.
Az adventi időszakban mindennap profi és amatőr művészek, művészeti csoportok lépnek fel az Árpád téren, és a hagyományoknak megfelelően egészen december 23-ig, délután öt órakor nyitják ki az ablakokat, valamint minden vasárnap lesz gyertyagyújtás is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya