Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Március 17. 09:18, kedd | Helyi

Agora Fórum: Kincsesbánya és emlékév a célkeresztben

Agora Fórum: Kincsesbánya és emlékév a célkeresztben

Negyedik alkalommal találkoztak a 2013. december 2-án alakult Agora Fórum tagjai A Vértes Agorája Kamaratermében 2015. március 16-án

Kovácsné Hetényi Mária, elnök köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Turainé John Katalinnak, Tatabánya alpolgármesterének, aki azzal kezdte, köszöni a szakemberek eddigi munkáját, amelyet szívvel-lélekkel végeznek. Úgy, hogy személyiségüket viszik minden folyamatba. Az alpolgármester megjegyezte, csak olyan emberek tudnak hatékonyan együtt dolgozni, akik szeretik egymást. Hozzátette, a további együttműködésre többek között a nagyszabású Jó szerencsét! emlékév előkészületei és megvalósítása során is szükség lesz.
Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője visszatekintésében hangsúlyozta, az Agora küldetése egyben a város küldetése. Elmondta, a rajtnál megfogalmazott célok megvalósultak A Vértes Agorája nyitása óta eltelt két évben. Az építkezés pedig tovább folyik, az Agora jól halad a brand-dé válás útján. Az első teljes évben, 2014-ben nagy érdeklődés mellett zajlott a nemzetközi hírű előadókat felvonultató Tatabányai Tavaszi Fesztivál, amellyel nem csak a város, a megye, de a régió lakóit is szeretné megszólítani az Agora és a közreműködő partnerek. Az ügyvezető a teljesség igénye nélkül említést tett a gasztronómiai csemegét kínáló, a város határait áttörő Faszén Fesztiválról, a tavaly debütáló Kulturális Piacról, a tevékeny szakmai műhelyekről, a pedagógus workshopról. Örömmel számolt be arról, hogy az Agora húsz szervezettel kötött már partnerségi megállapodást.
Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője az Agora partnerségi fórumait szedte lajstromba. A felsorolásból kiderült, az intézmény minden olyan szervezettel, kulturális szakemberrel keresi a közös gondolkodás lehetőségét, akik segítségével még színesebbé, teljesebbé válhat a kulturális, szabadidős kínálat. A szakmai vezető kiemelte, fontos, hogy egy jól működő kapcsolat alakuljon ki az üzleti szektorral is, és jelezte, a folyamat zajlik. A szakmai vezető sorra vette 2015 tervezett programjait, majd két kiemelt rendezvényre szűkült a jelenlévők figyelme.
Seffer Edina, projektfelelős a Kincsesbánya nevet viselő, 2015. április 19-én megrendezendő városi vetélkedőről árult el részleteket, amelyek a nagyközönség számára még napokig rejtve maradnak, hogy a meglepetés erejével hassanak.
Az Agora Fórum tagjai ezt követően négy csoportban folytatták az ötletelést, amelynek a fókuszában a 2016. december 24. és 2017. október 10. között zajló Jó szerencsét! emlékév volt. A felmerült programötletek ismertetése után Turainé John Katalin zárásként megköszönte a résztvevők aktív közreműködését, és örömmel nyugtázta, nagy lendületet vett a szervező csapat.

Címkék: a vértes agorája

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya