Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Február 28. 00:00, vasárnap | Helyi

Agora Fórum: középpontban a város kulturális koncepciója

Agora Fórum: középpontban a város kulturális koncepciója

2016-ban első alkalommal ültek össze az Agora Fórum tagjai A Vértes Agorájában 2016. február 24-én.

A Tatabánya kulturális életének szervezésében érintett szakemberek találkozóján minden érintett intézmény és szervezet képviseltette magát.
Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, méltatta az eddig elvégzett közös munkát, a jelentős eredményeket hozó együttműködést, amely hozzájárult ahhoz, hogy A Vértes Agorája a közelmúltban újabb elismerést vehetett át, ezúttal a Közművelődési Minőség Díjat.
Kovácsné Hetényi Mária, a fórum elnöke gratulált az Agora csapatának, majd az összejövetel fő témájára irányította a figyelmet: Tatabánya kulturális koncepciójára.
Turainé John Katalin alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a készülő tervezet célja az, hogy irányt adjon olyan programok megvalósításához, amelyeken a város lakói jól érzik magukat, azt a tudatot erősítik bennük, otthon vannak.
A köszöntőket követően a tagok röviden bemutatkoztak, és új tagot is üdvözöltek: Pfau Károlyt, a Roxxy Music Cafe vezetőjét.
A folytatásban Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője vázolta a programot, amelynek fókuszában a kulturális koncepció állt. Erről Fenyvesi Veronika, Tatabánya Megyei Jogú Város humán irodavezetője tájékoztatta a jelenlévőket. Elmondta, a tervezet elkészítését helyzetelemzés előzte meg, benne az adottságokat és célokat is rendszerezték, a város kulturális életének erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és a felmerülő veszélyeket is számba vették.
Azt már Salamon Hugó tette hozzá, hogy a fórum aktuális feladata az, hogy a tervezetben szereplő irányvonalak mentén a tagok megfogalmazzák tapasztalataikat. Egyéni illetve szervezeti munkában készültek az első helyzetképek, amelyek eredményeit aztán csoportokban összesítették. Így minden terület (erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek) újabb és újabb gondolatokkal bővült, egyre árnyaltabb képet adva a város kulturális életéről. Az ötödik pontban a résztvevők javaslataikat szedték lajstromba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya