Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Január 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: tatabánya

Államtitkári látogatás városunkban

Államtitkári látogatás városunkban

Államilag támogatott mérnök-képzés elindításáról tárgyalt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár és Schmidt Csaba polgármester.

Városunk polgármesterének meghívását elfogadva látogatott Tatabányára Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. Érkezésének apropója az volt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Önkormányzatnak, valamint az EDUTUS főiskola együttműködésének köszönhetően meg tudják találni a módját annak, hogy Tatabányán is elérhetőek legyenek az államilag támogatott mérnök és mérnökinformatikus képzések.

Schmidt Csaba polgármester elmondta: „Megállapodtunk, hogy célként tűzzük ki, hogy államilag finanszírozott mérnök képzés induljon 2017-ben városunkban. A képzést a város és megye vállalataival összefogva, duális rendszerben, azaz gyakorlatorientált keretek között tervezzük. A gépészmérnöki és informatikus képzés beindítása érdekében az államtitkárság több alternatívát is megvizsgál, melyekhez a korábbi években az EDUTUS főiskolán, a megye felsőoktatási intézményén kiépült műszaki infrastruktúrát, tudást is használni fogjuk.”

A főiskola vezetőivel folytatott megbeszélést követően Palkovics László és Schmidt Csaba meglátogatta a főiskola laborjait és az ott felépített passzívházat is, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem dékánjával is megbeszélést folytattak a bölcsődei gyermeknevelői felsőoktatási képzésének elindításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya