Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 12. 13:22, kedd | Helyi

Allergiások! Itt a Pollen Napló!

Allergiások! Itt a Pollen Napló!

Új szolgáltatást indít az OKI!

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet OKI tájékoztatása szerint, idén, az allergiások számára - egy nemzetközi együttműködés részeként - egy úgynevezett Pollen Napló elnevezésű szolgáltatást indít.

A www.pollendiary.com/Phd/hu című weblapon, egy gyors regisztrációt követően az allergiások egy személyre szabott, hasznos információhoz juthatnak tüneteik és a pollenkoncentráció összefüggéséről.

A tartózkodási helyet az allergiás adja meg, az adatbázis egész Európára érvényes. Ha valaki nem tudja mire allergiás, anapló segyítségével, akár ezt is kiderítheti. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a napló nem helyettesítheti a szakorvosi kezelést, ellátását.

Az OKI a felhasználók figyelmét nyomatékosan felhívja arra, hogy tüneteikkel forduljanak kezelőorvosukhoz és ne kezdjék el saját magukat kezelni illetve ne módosítsák az orvos által előírt kezelést.

A névtelenül rögzített információkat az OKI szakemberei is hasznosítani tudják. Így például a naplózás segítheti a tüneteket okozó pollen koncentráció pontosabb megállapítását.. Azt remélik minél többen csatlakoznak a honlaphoz, annál pontosabb ismereteik lesznek a tünetek és a pollenkoncentráció összefüggéséről.

Címkék: allergia, pollen napló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya