Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2012. Július 28. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Azoknak az embereknek, akik C és E vitaminban, ásványi szelénben és antioxidánsokban gazdag étrendet fogyasztanak, jóval kisebb esélyük van a hasnyálmirigyrák kialakulására, mint társaiknak - számol be a Fox News.

A tanulmányban részt vettek közül azoknak, akik mindhárom említett összetevőben gazdag étrendet tartottak, 67 százalékkal kevesebb volt az esélyük a hasnyálmirigyrák kialakulására a tíz éves vizsgálati időszak alatt, mint azon társaiknak, akik e három összetevőből csak minimális mennyiségűt vittek be szervezetükbe.A csökkent kockázat azzal magyarázható, hogy a C és E vitamin, a szelén, valamint az antioxidánsok kombinációja ellensúlyozza az oxigén-szabadgyökök felhalmozódását, amik károsíthatják a DNS-t.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 08:44, csütörtök | Életmód

Száz emberből 87 elégedetlen a testsúlyával

Száz emberből 87 elégedetlen a testsúlyával, az emberek többsége pedig rosszul ítéli meg azt - derült ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság és a Novo Nordisk kérésére készült reprezentatív kutatásból.

2021. Március 02. 11:25, kedd | Életmód

Már egy dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is nagyon hatékony

A hétfőn ismertetett legfrissebb brit szakértői tanulmány szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár, illetve a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.

2021. Február 23. 20:23, kedd | Életmód

Drámaian pusztulnak az édesvízi halak

Az édesvízi halak katasztrofális fajpusztulásáról számolt be egy jelentés, amely szerint a világ 80 faja már kihalt, közülük 16 tavaly, egyetlen év alatt.