Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. November 20. 08:33, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Aranyérmek Siklósról

Aranyérmek Siklósról

Siklóson, a Kanizsai Kupán is kitűnően szerepeltek a Kodály Zoltán Általános Iskola 6. és 8. osztályos fiú kézilabda-csapatai, hiszen mindkét korosztályban a dobogó legfelső fokára állhattak a srácok.

A kisebbeknél (2000-ben született fiúk) négy csapat küzdött a helyezésekért, körmérkőzések után alakult ki a végeredmény. Talán a hosszú utazás miatt, de egy kicsit „álmosan” kezdtek a fiúk a Komló „A” csapata ellen, végül 22-7 arányú győzelmet arattak. Ezután egy sokkal nehezebb ellenfél, a Pécs következett, ahol az első félidőt 4 gólos hátránnyal zárták a kodályosok. A szünetben Horváth Árpád edző kemény szavai meghozták a várva várt eredményt: Kodály-Pécs: 20-16. A harmadik ellenfél, a Komló „B” csapata elleni meccsen minden játékosnak lehetőséget biztosítva is nagyarányú győzelem született, ezzel a tornagyőzelmet is megszerezték a hatodikosok.

Az idősebb korosztályban (1998-ban született fiúk) a nyolccsapatos tornán két négyes csoportban küzdöttek a fiatalok a végső győzelemért. A kodályosok a csoportkörben a Csurgó a Pécs és a Komló csapataival mérték össze tudásukat. A Csurgó elleni bemelegítő meccs után (35:6) a pécsiek már nem bizonyultak könnyű falatnak. Kis híján meg is akadt a srácok torkán. Ám végül győzött a rutin és a nagyobb tudás (13:11). Levezetésképpen Komló csapatát döngölték a földbe keményen (42:4) a tatabányaiak. A döntőt a másik csoport győztesével a Kecel – igen szimpatikus - csapatával játszották. Megtapasztalhatták a „palacsinta” a „lángos” vagy éppen a „pizza” nevű játékvariációkat is. Ám ez a legkevésbé sem zavarta meg a kodályosokat és végül meggyőző különbség lett a játék vége (27:18)

Eredmények:
6. osztály 8.osztály
Kodály – Komló „A” 22:7 Kodály - Csurgó 35: 6
Kodály – Pécs 20:16 Kodály - Pécs 13:11
Kodály – Komló „B” 21:6 Kodály - Komló 42: 4
Kodály - Kecel 27:18
A torna válogatottjába a hatodikos csapatból Horváth Milánt és Farkas Bencét, míg a nyolcadikosoktól Antal Mátét, Bagi Gergőt és Eichkern Leventét választották be.

A tornagyőztes csapatok tagjai:
6.osztály: Barabás Zsolt, Farkas Bence, Gyurmánczi Ádám, Horváth Milán, Kamocsai Bendegúz, Cserveny Marcell, Székely Mátyás, Bagi Balázs, Barna László, Bogyó Benedek, Stadtmüller Balázs, Zovits Zalán, Pap Domonkos

8. osztály: Antal Máté, Antal Zoltán, Bagi Gergő, Balogh Marcell ,Bodnár Krisztián, Csapó Levente, Eichkern Levente, Előd Barnabás, Gulyás Gergő, Jaczkó Márk, Jaczkó Szabolcs, Lovasi Zoltán, Máté Dávid, Rozner Kevin
Mindkét csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás