Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 01. 09:00, hétfő | Helyi

ÁTADTÁK A VÁROS MÁSODIK MÁLTAI TÍPUSÚ JÁTSZÓTERÉT

ÁTADTÁK A VÁROS MÁSODIK MÁLTAI TÍPUSÚ JÁTSZÓTERÉT

Máltai típusú játszótérrel szépült Kertváros lakótelepe

A szociális célú városrehabilitáció - KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0001 - egyik kiemelkedő beruházását májusban kezdték el építeni. A központi elhelyezkedésű közterületen, mára egy közösségi foglalkozások számára is helyet biztosító, fedett kiszolgáló épülettel bővített, több korosztály igényeinek megfelelő játszótér áll. A most kialakított közösségi tér, a projekten belül megvalósuló soft programok egy részének is helyszínéül fog szolgálni a jövőben. A 35 éves Kertvárosi Lakóteleplegszebb születésnapi ajándéka a szociális célú város rehabilitációs projekt kiemelkedő elemeként elkészült Máltai típusú játszótér-– mondta Schmidt Csaba polgármester az átadó ünnepségen, ahol Bencsik János országgyűlési képviselő és Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője is jelen volt. Ez egy újabb lehetőség arra, hogy a tatabányai gyerekek kibontakoztathassák képességeiket, melyhez kitűnő eszköz a szervezett kereteken belüli játékok, programok szervezése, amelyet minden esetben pedagógusok, szociális segítők bevonásával valósítanak majd meg a most megépült játszótéren, hasonlóan a Bánhidán már évek óta jól működő programokhoz – hangsúlyozta a városvezető.
A komplexum korosztályonként elkülönített, és azok igényeinek megfelelő játékelemekkel felszerelt szabadtéri játszóhelyekkel épült. A területen fák és cserjék telepítése is történt, a szükséges árnyékolás megoldásaként. A játszótér központi területén közösségi együttlétre szolgáló játszóházzal, mosdókkal és pelenkázóval felszerelt épület is helyet kapott, ahol egy nagyobb, kettéosztható, és egy kisebb foglalkoztatót, irodát, teakonyhát, valamint játéktárolót is kialakítottak. Az épület akadálymentes, és egy kívülről megközelíthető vizesblokk egészíti ki.
Az infrastrukturális beruházásokat kísérő soft programok keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a helyi igényekhez igazodóan, komplex programcsomagot dolgozott ki. Ezen belül több korosztály számára a megfelelő testi-lelki fejlődést segítő, a megfelelő szocializációt támogató foglalkozásokat, szabadidős programokat valósítanak meg. Ezen túl a szervezet biztosítja a játszótér folyamatos nyitva tartását, működését, szakemberek állandó jelenlétét, aktív közreműködését, annak érdekében, hogy a játszótér vonzó helyszín legyen a szabadidő hasznos eltöltésére.
A játszótér terveit a Kert-Szín-Vonal Kft. készítette, a kivitelezési munkákat a Pannon Park Forest Kft. és az Extrém Park Kft. végezte el, amely összköltsége megközelítette a 172 millió forintot.
A most elkészült fejlesztés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy, olyan projektelemek kerüljenek megvalósításra, amelyek leginkább hozzájárulnak az akcióterület társadalmi és szociális problémáinak mind hatékonyabb kezeléséhez, további elmélyülésének megakadályozásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya