Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 11. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alábbi ételeket felejtse el, ha stresszes!

Az alábbi ételeket felejtse el, ha stresszes!

Sokan gyakran a finom ételekhez menekülnek, amikor stresszesek, s leginkább a sós, zsíros és a cukros ételeket kívánják meg ilyenkor. Azonban érdemes arra gondolni, hogy a magas zsír-,szénhidrát-és cukortartalmú ételek lassítják az anyagcserét, s persze nemcsak emiatt, de magas kalóriatartalmuk révén is hizlalnak - figyelmeztet aFox Newscikke.

Szerencsére azonban vannak egészséges ételek, rágcsálnivalók, amelyek nyugtató hatással vannak a szervezetre. Az alábbiakat azonban kerülje, amikor stresszes!

Az édes, csokimázzal bevont fánk valójában csak növeli a szorongást, ennek oka, hogy lassú megemésztése révén csak emelkedik a stresszhormon szintje. Egyen helyette zabpelyhet mézzel és fahéjjal.

A perecet és a péksüteményeket is hanyagolja, helyette nassolásként egyen étcsokoládét vagy csokoládéval bevont mandulát, amelyek csökkentik a stresszhormon szintjét. Mindemellett jobb ha elfelejti a chips-et és a sült krumplit is.

Ami a cukros üdítőitalokat illeti, szintjén jobb, ha a polcon hagyja őket, ehelyett igyon inkább zöld teát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.