Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2014. Augusztus 03. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség - fotó:bbc.com

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos, a tudósok szerint ugyanis csökkenti a dohányzással kapcsolatos halálesetek számát, ugyanakkor az is igaz, hogy hosszú távú hatásai egyelőre nem ismertek.

írta mindezt a BBC. A világszerte egyre népszerűbb e-cigaretta a dohányfüst belégzése helyett porlasztott folyadékú nikotint tartalmaz. A kutatók szerint így jóval kevesebb mértékben tartalmaz káros anyagokat a szervezet számára. Emellett az elemzés arra is rámutat, hogy a hagyományosról az e-cigire történő váltás a dohányzások számát is csökkenti.

Az egészségügyi szakembereket nagyban megosztja az e-cigaretta használata, s a kutatók is felhívják a figyelmet arra, hogy mivel nem olyan régen vannak a piacon, ezért hosszú távú egészségügyi következményei egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 16:01, péntek | Életmód

Robothalak segítségével vizsgálták a halrajokat tudósok

Robothalak segítségével vizsgálták a rajban úszó halak mozgását az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói a Max Planck Állatviselkedéstani Intézet, a Konstanzi Egyetem és a Pekingi Egyetem tudósaival együttműködve.

2020. Október 25. 15:32, vasárnap | Életmód

Koponyák alapján alkottak látványos 3D-modelleket a kutyák agyáról magyar kutatók

Digitalizált koponyák alapján rekonstruálták az ELTE és a Kaposvári Egyetem kutatói 24 kutyafajta és 4 vadon élő farkasféle agyát - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

2020. Október 25. 07:00, vasárnap | Életmód

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

A gyógyszerpiac első igazán hatékony izomgörcsoldója lehet az MPH-220 nevű hatóanyag-jelölt - mondta a gyógyszer-fejlesztést végző, Motor Farmakológia Kutatócsoport vezetője szombaton az M1 csatornán.

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.