Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. November 28. 09:36, kedd | Helyi

Az első félidő döntött

Az első félidő döntött

22-19-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Csurgó U20 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 10. fordulójában, vasárnap. A TAC jövő héten a Százhalombatta ellen javíthat, hazai pályán.

Az elmúlt szezonban, ősszel, Csurgón a hazai csapat nyert 25-23-ra, a tavaszi visszavágót a Tatai AC nyerte 35-28-ra. A bajnokság végén a TAC a nyolcadik, a Csurgó U23 a tizenegyedik helyen végzett.

A TAC szempontjából nem indult jól a találkozó, az első támadásnál eladtuk a labdát, majd gólt kaptunk. A tizedik percig kihagytunk még két ziccert és becsúszott egy újabb technikai hiba is, így némi meglepetésre előbb 4-2-re, majd 9-5-re elhúzott a fiatal hazai csapat. A hatosfalat átállítottuk 5+1-re, de a forgatókönyv nem változott: a Csurgó belőtte, mi pedig kihagytuk a helyzeteket. A félidő végére így 15-7-re nőtt a két együttes közötti különbség.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, a negyvenedik percben már 18-9 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. A Csurgó továbbra is üzembiztosan hozta játékát, mi viszont a legnagyobb ziccereket sem tudtuk gólra váltani. Már minden veszni látszott, amikor varázsütésre a TAC védelme keményebb lett, időben faultolta a hazai akciókat, a megszerzett labdák pedig végre utat találtak a Csurgó kapujába. Lépésről-lépésre közeledtünk, 20-18-nál már az egy gólos különbségért támadhattunk. Az akció azonban nem sikerült, a faultos lövés célt tévesztett. Újra jöttek a csurgóiak, 21-18-ra alakították az állást, végül 22-19-ces hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 10. forduló:

Csurgó U20 – Tatai AC 22-19 (15-7)

legjobb tatai góldobók: Györffi Márió, Kállai Martin 5-5

„Az első félidőben úgy tűnt, hogy a hosszú odaút után „elfelejtettünk” leszállni a buszról. Nem volt meg a megfelelő koncentráció, ziccerek maradtak ki, bosszantó technikai hibákat vétettünk. A szünet után túl későn kapcsoltunk, hiába jöttünk fel kettőre, a döntő pillanatban ismét hibáztunk. Fájó vereséget szenvedtünk, a következő fordulóra mindenképpen össze kell szednünk magunkat”- mondta a mérkőzést követően Márton Ádám, aki a Tatabánya nemzetközi találkozója miatt távollévő Sibalin Jakabot helyettesítette a mai mérkőzésen.

„Ennyi technikai hibával és kihagyott ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni. A védekezés a második félidőben nagyjából rendben volt, összességében a 22 kapott gól nem sok idegenben. Másik oldalon viszont a 19 lőtt gól nagyon kevés, főleg, hogy bőséggel megvoltak a helyzeteink. Személy szerint én külön is sajnálom a vereséget, számomra mindig kihívás korábbi csapatom ellen játszani” – fűzte hozzá Györffi Márió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya