Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 04. 07:22, péntek | Belföld
Forrás: mti

Az év első időközi választásait tartják vasárnap

Az év első időközi választásait tartják vasárnap

Az év első időközi választásait rendezik vasárnap: Nórápon polgármestert, Herencsényben polgármestert és képviselőket, Edelényben pedig önkormányzati képviselőt választanak.

A Veszprém megyei Nórápon azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a község korábbi vezetője, Stankovics Ferenc (független) szeptember 18-án meghalt. A Pápa közelében lévő település polgármesteri tisztségéért három független jelölt indul: Antalné Ihász Mária, Fekete László és Pintér Sándorné. A település választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.

A Nógrád megyei Herencsényben polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak vasárnap, mert a képviselő-testület szeptember 21-én feloszlatta magát. A polgármesteri székért két független jelölt indul: az eddigi polgármester, Fazekas János és Jávor Károly. A négy képviselő-testületi helyre tízen pályáznak, valamennyien függetlenek. A választói névjegyzékben 484-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben önkormányzati képviselőt választanak, mert a 2-es számú választókerület képviselőjét, Csabai Gyulát (Csak Edelény) egy önkormányzati cég ügyvezetőjévé nevezték ki és ezért lemondott. A választáson három jelölt indul: Juhász Andor Józsefné (Civil Összefogás az Edelényi Változásokért Egyesület), Loj Balázs (Fidesz-KDNP), és Tornai Sándor (független). A választói névjegyzékben 1050-en szerepelnek.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.