Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 17. 10:03, hétfő | Helyi sport

Az év góljával győzött a TAC

Az év góljával győzött a TAC

Hihetetlen izgalmak után, időntúli szabaddobással 23-22-re győzött hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 15. fordulójában, szombaton

A mindent eldöntő találatot Schneider Patrik szerezte szinte nulla szögből, ilyen gólra talán még a legidősebb tatai szurkolók sem emlékeznek.
NBI/B, Nyugati csoport, 15. forduló:
Tatai AC - Százhalombatta 23-22 (11-10)
legjobb tatai góldobó: Schneider Patrik 6
Jól kezdett a TAC, néhány perc alatt 3-0-s előnyben voltak a fekete-fehérek. Az ellenfél azonban nem adta fel, és előbb kiegyenlített, majd a vezetést is átvette. A félidőre végül a hazaiak mehettek 11-10-es vezetéssel. A második játékrészt is jól kezdte a Tatai AC, 17-12-nél talán senki nem gondolta volna, hogy drámai végjáték zárja majd a találkozót. Aztán mégis így lett, mert a tatai helyzetek kimaradtak, az ellenfél pedig fokozatosan dolgozta le hátrányát. A Százhalombatta kiegyenlített, de 22-22-nél az utolsó támadást a Tatai AC indíthatta. A megbeszélt figura nem jött be, viszont sikerült kiharcolni egy időntúli szabaddobást. Ezt Schneider Patrik szinte lehetetlen helyről értékesítette, így krimibe illő befejezés után a Tatai AC ünnepelhetett győzelmet.
"Hajtottunk egymásért, a küzdőszellem példaértékű volt. Arra azonban még jobban figyelni kell, hogy több gólos vezetésnél tudjunk nyugodtan játszani. Ha ez sikerül, akkor a végjátékaink sem lesznek ilyen drámaiak. Természetesen egy ilyen heroikus győzelem óriási érzelmi pluszt adhat a folytatásra" - mondta a találkozót követően Fülöp Péter vezetőedző.
"A Kőhalmi Danit faultolták az alapvonaltól 3 méterre. A rendes játékidő lejárt, így időntúli szabaddobás következett. Az ellenfél legmagasabb játékosai álltak be a sorfalba, a kapuból nem is láttam sok mindent. A kezemet kivittem jobbra, erre a fal elmozdult és megláttam a helyet, ahol el tudtam lőni a labdát. A kapus még beleért, de gól lett. Ezt onnan is tudtam, hogy Kányai Robi vezetésével az egész csapat a nyakamba ugrott, és így ünnepeltük a győzelmet" - idézte fel a hihetetlen találatot Schneider Patrik.
juniorok:
Tatai AC - Százhalombatta 27-32 (10-16)
legjobb tatai góldobó: Györkös Dávid 8

"Most is nagyot küzdöttünk, és ami talán még fontosabb jó kézilabdát játszottunk egy erős ellenfél ellen. Mindenkit pályára küldtem és mindenki szerzett gólt, ez mutatja, hogy csapatként is fejlődünk. Igyekszünk tovább csökkenteni az egyéni hibák számát és a védekezést is még feszesebbé tenni. Ha ez sikerül, akkor az ilyen mérkőzések is szorosabb eredménnyel érnek véget" - mondta a lefújás után Szurcsik István, a fiatalok edzője.

"Igyekeztünk mindent megtenni a sikerért, mindenki hajtott, küzdött. Sok kombináció bejött, a beállót rengetegszer meg tudtuk játszani, ha pedig úgy jött ki, akkor szélre húztuk le az akciót. Védekezésben javulnunk kell, még úgy is, hogy ma jó kapusteljesítmény volt mögöttünk" - tette hozzá a csapat legeredményesebb játékosa, Györkös Dávid.

női NBII, Északi csoport, előrehozott 15. forduló:
TFSE - Tatai AC 20-30 (9-16)
legjobb tatai góldobók: Antal Dominika 7, Kulcsár Gyöngyi, Zsótér Daniella, Kőhalmi Zsófia 5-5
"Hullámzó volt a játék, de hamar magnyugtató előnyre tettünk szert. Mindenki játéklehetőséget kapott, a vezetés nem forgott veszélyben, a végén pedig meggyőző különbséggel sikerült nyerni"- mondta a meccs után Kurcsik Attila, a csapat megbízott technikai vezetője.
"A védekezés jó volt, biztos alapot adott. Végig vezettünk és magabiztos győzelmet arattunk. A győzelem mellett az is cél volt, hogy be tudjuk építeni a télen érkezett új embereket" - fogalmazott Szőts Fanni.
juniorok:
TFSE - Tatai AC 25-17 (12-5)
legjobb tatai góldobó: Vajda Domitilla 8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt