Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 08. 10:22, hétfő | Helyi

Az Év Önkénteseit díjazták

Az Év Önkénteseit díjazták

Jót tenni csak azok tudnak, akik békében élnek önmagukkal, hisz ők a szeretet megélésével képesek másoknak is segíteni - ezért is kell megbecsülnünk az önkéntes jótevőket

Fogalmazott köszöntőjében Bencsik János országgyűlési képviselő a 2014-es év Önkéntes díjainak átadóján. Az elismeréseket az idei évben Lentulai Mária, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány Adventi Ablaknyitogató programjának szervezői, a KPVDSZ Nyugdíjas Klubjának önkéntes csapata és a Becton Dickinson képviselője vette át a Városháza dísztermében. Aki kötelességén túl jót tesz, önmagából adja a legtöbbet másoknak: erről a lelki szépségről és erőről szól az önkéntes nap – hangsúlyozta köszöntőjében Bencsik János. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a közjó biztosítása elsősorban az állam feladata, mely anyagi érdekek mentén jön létre, de az érzelmi kötődés tudja egyben tartani. – Az életet a szeretet mozgatja, az önkéntesség pedig abból a belső rendből táplálkozik, melynek alapja a lelki szépség – fogalmazott Bencsik János, kiemelve: az önkéntesek arra tanítanak minket, hogy jobb adni, értéket létrehozni, mint elvenni, elpusztítani.

A köszöntőt követően Smudla Kata, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke mutatta be a díjazottakat. Az Év Önkéntese díjat a tatai Lentulai Mária nyerte el, aki kiemelkedő önkéntes munkát végez a Fiatal Utazók Klubja valamint a Tata és Térsége Civil Társulás alapítójaként, míg az Év Önkéntes Programja a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány városivá nőtt rendezvénye, az Ádventi Ablaknyitogató lett. A KPVDSZ Nyugdíjas Klubjának önkéntes csapata egy bemutatkozó videóban foglalta össze tevékenységét, amelyet végignézve kétségtelenül kiérdemelték az Év Önkéntes Szervezete díjat, míg az Év Jótevője elismerést a Becton Dickinson vállalat nevében Sas Andrea HR-igazgató vette át a térség nonprofit szervezeteinek, oktatási intézményeinek támogatása, a dolgozók önkéntes munkája elismeréseként.Aki kötelességén túl jót tesz, önmagából adja a legtöbbet másoknak: erről a lelki szépségről és erőről szól az önkéntes nap – hangsúlyozta köszöntőjében Bencsik János. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a közjó biztosítása elsősorban az állam feladata, mely anyagi érdekek mentén jön létre, de az érzelmi kötődés tudja egyben tartani. – Az életet a szeretet mozgatja, az önkéntesség pedig abból a belső rendből táplálkozik, melynek alapja a lelki szépség – fogalmazott Bencsik János, kiemelve: az önkéntesek arra tanítanak minket, hogy jobb adni, értéket létrehozni, mint elvenni, elpusztítani.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya