Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. November 18. 09:47, kedd | Helyi

Az Év Önkéntesét keresik

Az Év Önkéntesét keresik

Az Év Önkéntesét és Jótevőjét keresi a Bázis – Komárom-Esztergom Megyei Esélyteremtési Iroda és a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum.

Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást.Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre többen érzik azt, hogy az önkéntes tevékenység során fejlődik személyiségük, új kapcsolatokat építenek ki úgy, hogy mindeközben rászorulókon segítenek.
Kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen jönnek rá, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek. Egyre több vállalat életében is fontos stratégiai céllá válik, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programjaikkal növelhetik dolgozóik elköteleződését, motivációját, hozzájárulhatnak személyes fejlődésükhöz, s ezzel a cég hosszú távú fenntarthatóságát és reputációját is elősegítik. Ezeknek köszönhetően egyre több területen működnek önkéntesek által is támogatott programok vagy szolgáltatások.
A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület egyik alapvető célja volt mikor az Önkéntesség Évében megalapította az Önkéntességért Díjat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa.
Az idei évben a díjak sorát kibővítjük az „Év Jótevője” díjjal, mellyel azon magánszemélyt, szervezetet, vállalatot szeretnénk díjazni, aki az elmúlt egy évben a társadalmi felelősségvállalás keretében újszerű módon adott támogató segítséget egy civil szervezet, kezdeményezés, program számára.
Az Év Önkéntese
Az Év Önkéntes Szervezete
Az Év Önkéntes Programja
Az Év Jótevője

A jelöléseket a mellékelt nyomtatványokon kérjük eljuttatni egyesületünkhöz a feltüntetett postai vagy email címre, 2014. november 30-ig.
A díjak átadására 2014. december 5-én, az önkéntesség napján ünnepélyes keretek között kerül sor.
További információ:
Smudla Katalin
www.bazispont.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya