Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Február 03. 08:51, kedd | Helyi sport

Az év végére megduplázták aranyérmeik számát a szenior úszók

Az év végére megduplázták aranyérmeik számát a szenior úszók

Tavalyelőtt hat megmérettetésen összesen 17 aranyérmet szereztek egyéni számokban a Tatabányai Vízmű SE Szenior Úszó Szakosztályának versenyzői.

A 2014-es féléves mérlegükön már egy tucat csillogott, a következő hat hónap alatt pedig rádupláztak: a statisztika az esztendő búcsúztatásakor 24 aranyérmet mutatott, ebből 8-at váltókban szereztek az úszók.

Mint Papp Károlytól, a TVSE Szenior Úszó Szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, a szakosztály sportolói tavaly 9 versenyen mérették meg magukat: egy Európa, hét Országos Bajnokságon és egy helyi versenyen. Örömteli, hogy az eltelt évben növekedett azon sporttársak száma, akik „vették a bátorságot” és neveztek a különböző megmérettetésekre. Az év első versenyén, a százhalombattai OB-n tízen álltak rajtkőre a TVSE színeiben, de volt, hogy tizenhárman képviselték a szakosztályt.

A szenior úszók összesen 122 versenyszámban indultak a különböző helyszíneken, s szereztek pontosan nyolcvan érmet: 24 aranyat (8 váltókban), 23 ezüstöt (7 váltókban) és 33 bronzot (7 váltókban).
A legtöbbször, 7 alkalommal Tátrai Zsuzsanna állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Papp Károly 3 aranyérmet gyűjtött be, valamennyit a krakkói Európa Bajnokságon. Két-két aranyéremmel járult hozzá a sikerekhez Béres Zsuzsanna és Emhő Klára, valamint egyel-egyel Hansági Zsuzsanna és Nagy László. Az egyéni számok aranyérmesei mellett a váltók tagjaiként szerzett aranyérmet Fodor Anna, Balla Marianne, Juhász Ágnes, Bartos Magdi, Tóth Zoltán, Papp László és Kovács László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt