Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2011. November 10. 07:02, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Az EVA megtartásáról győzködik Orbánt

Az EVA megtartásáról győzködik Orbánt

Az Origo információi szerint a Fidesz elnöksége arról győzködi Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mégse töröljék el az Egyszerűsített Vállalkozói Adót, vagyis az EVA-t.

A kormánypárt vezetőségén belül azzal érveltek, hogy több adószakértő szerint az adónem megszüntetése inkább bevételkiesést jelentene a költségvetés számára, mint többletet.

Sok kisvállalkozás ugyanis átcsúszhat ismét a szürkezónába. Az EVA-ról a jövő héten még egyszer egyeztetnek a Fideszen belül, és várhatóan 1 héttel eltolják a parlamenti döntést is. Jelenleg van olyan adómódosító indítvány az Országgyűlés előtt, amely nem eltörölné, hanem a bruttó árbevétel 30 százalékáról 35-re emelné az adókulcsot.

Az Origonak több kormánypárti elnökségi tag is megerősítette, hogy az EKHO, vagyis az Egyszerűsített Közteherviselési Hozzájárulás mindenképpen marad, mert ennek megszüntetése komplett ágazatokat lehetetlenítene el.

OrientPress Hírügynökség, Origo
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: eva, fidesz, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 26. 05:00, vasárnap | Belföld

Több megyében ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Január 26. 05:00, vasárnap | Belföld

Hanggránát robbant egy szurkoló kezében Székesfehérváron

Súlyos, maradandó sérülése keletkezett egy a budapesti férfinak, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát Székesfehérváron, a MOL Fehérvár-Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt szombaton

2020. Január 25. 16:30, szombat | Belföld

Kétmilliárdos onkológiai fejlesztést adtak át Miskolcon

Az onkológiai ellátás fejlesztése érdekében csaknem kétmilliárd forintba kerülő eszközöket adtak át pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

2020. Január 25. 13:26, szombat | Belföld

Tatabányán eltörölték a bölcsődei gondozási díjakat

Tatabányán március elsejétől a fiatal családok terheinek enyhítésére az önkormányzati bölcsődékben eltörölték a gondozási díjakat a közgyűlés egyhangú döntésével - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.