Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2011. November 10. 07:02, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Az EVA megtartásáról győzködik Orbánt

Az EVA megtartásáról győzködik Orbánt

Az Origo információi szerint a Fidesz elnöksége arról győzködi Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mégse töröljék el az Egyszerűsített Vállalkozói Adót, vagyis az EVA-t.

A kormánypárt vezetőségén belül azzal érveltek, hogy több adószakértő szerint az adónem megszüntetése inkább bevételkiesést jelentene a költségvetés számára, mint többletet.

Sok kisvállalkozás ugyanis átcsúszhat ismét a szürkezónába. Az EVA-ról a jövő héten még egyszer egyeztetnek a Fideszen belül, és várhatóan 1 héttel eltolják a parlamenti döntést is. Jelenleg van olyan adómódosító indítvány az Országgyűlés előtt, amely nem eltörölné, hanem a bruttó árbevétel 30 százalékáról 35-re emelné az adókulcsot.

Az Origonak több kormánypárti elnökségi tag is megerősítette, hogy az EKHO, vagyis az Egyszerűsített Közteherviselési Hozzájárulás mindenképpen marad, mert ennek megszüntetése komplett ágazatokat lehetetlenítene el.

OrientPress Hírügynökség, Origo
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: eva, fidesz, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

2020. Július 09. 05:16, csütörtök | Belföld

Életfogytiglanra súlyosították a nyéstai emberölés egyik vádlottjának büntetését

Súlyosabb fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt; az egyik vádlott életfogytiglani büntetést kapott

2020. Július 08. 18:00, szerda | Belföld

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani - írta a koronavirus.gov.hu szerdán a honlapján.