Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 16. 08:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az idén is Kék Hullám Zászlókkal minősítették a balatoni strandokat

Az idén is Kék Hullám Zászlókkal minősítették a balatoni strandokat

A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban.

A szervezők tájékoztatása szerint a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat egy strand nyert el.

Különdíjat kapott a Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja, amely ugyancsak a gyenesdiási lett. A Balatoni Turizmus Szövetség a legdinamikusabban fejlődő strandjának felajánlott különdíját a balatonedericsi Zöld Hullám strand nyerte el.

A tó körüli megyék is osztottak díjakat a saját partszakaszaik fürdőhelyei között. A Somogy Megyei Önkormányzat különdíját a fonyódi Bélatelepi Strand, a Veszprém Megyei Önkormányzat különdíját a Csopak Községi Strand, a Zala Megyei Önkormányzat különdíját a keszthelyi Libás Strand nyerte el.

Sosem volt annyira szükség a strandok megmérettetésére, mint most, mert ezzel is megmutathatjuk, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére a balatoniak hisznek a nyár sikerében - mondta Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a díjátadón.

A megmérettetést meghirdető BSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években és az idén is komoly strandfejlesztések történtek a Balatonnál, ezekhez hozzájárultak a Magyar Turizmus Ügynökség strandfejlesztő forrásai is.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára arról beszélt, hogy az idén a járványhelyzet miatt később hirdették meg a strandminősítő versenyt, mégis a korábbi évekhez hasonlóan 35 balatoni strand vállalkozott a megmérettetésre.

A helyszíni bejárások június utolsó hetében zajlottak az értékelésbe bevont partnerek - a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői, valamint a megyei tiszti főorvosok közreműködésével. A bírálás során sok színvonalas új strandfejlesztéssel találkoztak, és további fejlesztési tervekről hallottak beszámolókat - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.