Városlista
2019. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2019. Február 08. 09:33, péntek | Helyi

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szerdán Tatabányán, az Edutus Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkatársai tartottak előadásokat Magyarország újjászerveződő innovációs stratégiájáról, majd a részvevők véleményét kérték ki a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos igényekről.

Az innovációért felelős helyettes államtitkár mellett dolgozó stratégiai főtanácsadó, Hegyi Csilla elmondta, az országban 25 helyszínen zajlik hasonló rendezvény, melyen tájékoztatást nyújtanak az érintettek számára a megújuló innovációs rendszerről.

A fórum célja a szemléletformálás, innovációra való hajlandóság növelése. Az eseményre meghívták a térség meghatározó innovációs szereplőit és intézményvezetőit, így lehetőség nyílik a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények közös feltérképezésére, valamint a tervezett támogatási lehetőségekről tartott konzultációra.

Fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának, így a minisztérium az országjáró fórumokon összegyűjtött igényekre, tapasztalatokra alapozva kívánja elkészíteni a következő időszakra vonatkozó innovációs pályázati felhívásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 00:00, szerda | Helyi

Több tízezer forintot költenek a magyar családok iskolakezdésre

Az iskolakezdéshez kapcsolódó kiadások több tízezer forintra rúgnak a magyar családok életében

2019. Augusztus 20. 00:00, kedd | Helyi

Augusztus 20-ának története

Augusztus 20. államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe

2019. Augusztus 19. 00:00, hétfő | Helyi

Szent István Nap 2019 Tatabánya

Idén is várunk mindenkit a hagyományos Szent István Napra Tatabányán, a Csónakázó-tónál!

2019. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-i hosszú hétvége előtt és után véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.