Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál

Az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál

A munkáltató és az érdekképviseletek is az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál - tájékoztatta a MÁV Zrt. pénteken az MTI-t.

Azt írták: a vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon dolgozóik "felelősségteljes döntését", akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a Covid-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30-ig igazoltan megkapják a védőoltást, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

Közleményük szerint a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén a felek egyetértenek abban, hogy "az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen". Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett - emelték ki.

Abban is megállapodtak, hogy a csoportszintű érdekegyeztető tanácsban szükség esetén egyeztetik a kötelező védőoltás felvételének - kormányrendelet szerinti - lehetőségét, előírását.

Azt írták: a MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát. A csoport "ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak" - fogalmazott közleményében a MÁV.

Címkék: busz, máv, oltás, vasút, VOLÁN

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére