Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 02. 00:00, péntek | Helyi

Az Ulbert-Hesz Project nyerte meg a Peron tehetségkutatóját

Az Ulbert-Hesz Project nyerte meg a Peron tehetségkutatóját

A Nemzeti Művelődési Intézet, a Peron Music Alapítvány, A Vértes Agorája és a Hangszeresek Országos Szövetsége együttműködésében rendezte meg 2015. szeptember 26-án a huszadik Peron Music Tehetségkutató Fesztivált.

A rendezvény célja az volt, hogy a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról és megmutathassák tehetségüket. Az eseménynek A Vértes Agorája adott otthont. A megjelent zenekarokat és a közönséget Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere köszöntötte.
Az idei zsűrit hét zenei szaktekintély alkotta:
Újfalusi Gábor (KÖTEG – Könnyűzenei Tehetségkutatók Grémiuma, Nemzeti Művelődési Intézet, az Öröm a Zene Tehetségkutató szervezője)
Kardos-Horváth János (zenész, dalszövegíró, a Kaukázus együttes frontembere)
Ruff Ferenc (a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója)
Dandó Zoltán (session zenész, hangmérnök)
Kővári Gábor (MTVA – Petőfi Rádió)
Doncsev András (MTVA Kulturális Főszerkesztő)
Andrásik Remo (HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke)
Az ítészek munkáját 50 fős diák zsűri segítette, amely egy különleges szakmai fejlesztés eredménye Tatabányán, és amely gyakorlatot már több városban is átvettek.
Az első helyen az Ulbert-Hesz Project végzett, és továbbjutott a Budapest Music Expon megrendezendő Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj egy 1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai utalvány. Október első hétvégéjén kiderül, mely előadó gazdagodik vele.
A 20. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál döntős zenekarai voltak: Aurevoir., Aylen's Fall, Black Sys, Ed Is On, Four people one pack, Foxies, Jolly Jackers, Maghőmérő, Rage In Peace, Room5, Szerencsés Földetérés, The Pinwheels, Three Way Ticket, Ulbert-Hesz Project.
Végeredmény:
1. helyezett: Ulbert-Hesz Project
2. helyezett: Aurevoir
3. helyezett: Jolly Jackers

Különdíjas: Four People One Pack (Székelyudvarhely) és Rage in Peace.
A díjazott zenekarok fesztivál meghívásokat, megjelenési lehetőségeket és zenei kiegészítőket nyertek. Nagy meglepetésre második helyen végzett a gyermelyi Aurevoir zenekar. Ők kezdték az egész napos rendezvényt. Produkciójukkal igen magasra tették a mércét. A határon túli zenekarok közül a Four People One Pack legénysége lett különdíjas. Leginkább annak örülhettek, hogy a Magyar Rádióban elindulhat dalaik sugárzása.
Tatabánya Megyei Jogú Város különdíját Turainé John Katalin, alpolgármester adta át a győztes Ulbert-Hesz duónak. Kiemelte, nagyon fontos, hogy a fiatal tehetségek álmai megvalósuljanak. Ennek egy állomása a Peron Music Tehetségkutató.
A vendégek ezután kerekasztal beszélgetésen vehettek részt, ahol az NKA működéséről, feladatairól és a népszerű Cseh Tamás Programról tudhattak meg többet. A beszélgetés résztvevői voltak: Doncsev András, az NKA alelnöke, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője, valamint Szalai Attila, a Cseh Tamás Program mentora. Az előadás után Szipka Loops nagyszerű teljesítménnyel mutatkozott be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya