Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 22. 15:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az ünnepek idején is lehet vinni használt sütőolajat a Mol-kutakhoz

Az ünnepek idején is lehet vinni használt sütőolajat a Mol-kutakhoz

Az ünnepi időszakban is el lehet vinni a Mol-kutakhoz a használt sütőolajat, amelyből biodízel készülhet, így nem szennyezi a környezetet - közölte a Mol csütörtökön az MTI-vel.

A használt sütőolaj legfeljebb 10 literes mennyiségig, más hulladékokkal nem kevert állapotban adható le. A begyűjtésében a társaság több mint 350 töltőállomása vesz részt, ezek listáját a Mol honlapján vagy telefonos alkalmazásán lehet megtekinteni - írták.

A közlemény szerint a kezdeményezés legfontosabb üzenete, hogy a körforgásos gazdaság korszerű megoldásainak köszönhetően a sütés-főzés nem terheli a környezetet. A sütőolaj természetes eredetű, de káros anyag, hiszen a saját mennyiségének akár a milliószorosát is képes elszennyezni, ezért tilos háztartási hulladék közé keverni vagy lefolyóba önteni - hangsúlyozták.

A kampányt azért időzítették mostanra, mert az év vége kiemelt időszak a sütőolaj-felhasználásban, amely a karácsonyi szezon egyik legnagyobb környezeti kihívása. A kezdeményezés emiatt a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot a középpontba állító vállalati stratégiához is igazodik. A társaság 2012-ben 80 tonna használt sütőolajat gyűjtött be, tavaly 464 tonnát, az elmúlt 11 évében összesen 2843 tonnát - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk