Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Május 12. 09:22, hétfő | Helyi sport

Az utolsó fordulóban dől el a bronzérem sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a bronzérem sorsa

25-17-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Balatonfüred II. ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 25. fordulójában, vasárnap

A TAC továbbra is harmadik helyen áll a bajnokságban, és ha a záró körben hazai környezetben legyőzi az Ajkát, megszerzi a bronzérmet.
Ősszel a Balatonfüred győzött Tatán, így a TAC arra készült, hogy visszavág ellenfelének.
Hatalmas elánnal kezdte a találkozót a hazai csapat, 6-1-re, majd 9-5-re is vezettek. A TAC cserélt, és gyors gólokkal megközelítette ellenfelét. Hátul Czérna Tibor parádézott, így a vendégek két gólra felzárkóztak a félidő végéig (12-10).
Fordulás után lendületben maradt a Tatai AC, és hamar kiegyenlítette hátrányát. Türelmesen, ziccerig játszott a TAC, és úgy tűnt, sikerült megtörni a füredi fiatalok játékát. A hazai csapat azonban nem esett össze, sőt, a 43.percre már 18-13 hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A Tatai AC támadásait nem tudta góllal zárni, így a hazai csapat jelentős előnnyel fordult a hajrára. A végén még volt egy tatai fellángolás, így 25-17-tel zárult a találkozó.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 25. forduló:
Balatonfüred II. - Tatai AC 25-17 (12-10)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Balázs, Kőhalmi Dániel 4-4
"Rosszul kezdtünk, a védekezés nem volt elég agresszív, és pár góllal meglépett az ellenfél. Innen még fel tudtunk állni, főleg Czérna Tibi védéseinek köszönhetően. A szünet után jól kezdtünk, de sajnos támadásaink nem voltak elég hatékonyak, és újra nagy hátrányt szedtünk össze. Innen már nem volt visszaút, hullámzó teljesítményünk ma nem volt elég a jól játszó Füred ellen. A jövő héten mindent megteszünk, hogy legyőzzük az Ajkát és megszerezzük a bronzérmet" - mondta a mérkőzés után Fülöp Péter vezetőedző.
"Az elején nem pörögtünk eléggé, de aztán sikerült visszahozni az állást. A félidő végén már biztatóan játszottunk, és jól kezdtünk a fordulás után is. Aztán valami megszakadt, elkezdtünk türelmetlenül játszani, és rendre rossz megoldásokat választottunk. Kár ezért a mérkőzésért, mert a kapott 25 gól nem sok, sajnos a 17 dobott kevés ahhoz, hogy idegenben ilyen találkozót meg tudjunk nyerni. A jövő héten nagyon szeretnénk szépen búcsúzni közönségünktől, és megszerezni a harmadik helyet" - tette hozzá a találkozón 4 gólig jutó Kanyó Balázs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás