Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 30. 14:06, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Bajnai: nem került szóba Együtt és a PM egyesülése

Bajnai: nem került szóba Együtt és a PM egyesülése

Nem vetődött fel az Együtt-PM szövetséget alkotó két párt egyesülése - mondta el Bajnai Gordon pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre.

Ha az Együtt-PM pártszövetségként indul a választáson, öt- helyett tízszázalékos parlamenti küszöböt kell elérnie. A Népszabadság pénteken azt írta: valószínűsíthető, hogy az MSZP és az Együtt-PM különlistás megállapodása a Párbeszéd Magyarországért párt megszűnését vagy beolvadását jelentheti.
Bajnai Gordon kérdésre válaszolva azt mondta: ilyen igény nem vetődött fel, a kérdés indokolatlan, mivel a tízszázalékos eredmény elérésénél sokkal ambiciózusabb céljaik vannak a választásokon.
Arra a kérdésre, hogy az Együtt-PM mikor nevezi meg mind a 31 egyéni választókerületi jelöltjét, úgy válaszolt: régiónként mutatják be őket a következő hetekben.
Az MTI kérdésére azt mondta, míg az egyéni jelöltek megnevezése sürgető - várhatóan szeptemberben megtörténik -, a listaállítást nem kell elkapkodni. A döntéshozatali eljárásról közölte: az Együtt-PM közös elnöksége tesz javaslatot, amit mindkét párt közgyűlésének jóvá kell hagynia. Jelezte még, hogy taglétszámuk jelentősen bővülni fog, miután a bíróság bejegyezte pártjukat, így jóvá tudják hagyni a felvételi kérelmeket.
Ugyancsak kérdésre válaszolva megerősítette: abban egyeztek meg a szocialistákkal, hogy ha az MSZP más pártokkal is választási megállapodást köt, azt saját listája és a 75 MSZP-s választókerület terhére teszi. Mesterházy Attila MSZP-elnök csütörtökön az InfoRádióban szintén arról beszélt: a szocialista párt korábban legfeljebb 35 egyéni választókerület átadásáról döntött, mivel ebből 31 az Együtt-PM-é lett, négyről és országos listás helyekről állapodhatnak meg másokkal, köztük a Demokratikus Koalícióval.
Bajnai Gordon elmondta, az MSZP egyéni jelöltjei között nincsenek számukra elfogadhatatlanok, a listaállítás pedig mindkét párt saját felelőssége.
Arra a kérdésre, hogy hogyan különböztetik meg magukat a többi ellenzéki párttól, úgy válaszolt: az Együtt-PM polgári Magyarországot szeretne, a törekvő emberek pártja, azoké, akik szeretnének jobbítani a sorsukon. Pártja hisz a szabályozott piacban, a mérsékelt közepet célozza és progresszív gondolatok alapján politizál - mondta.

Címkék: Pártok-Együtt-PM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során