Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Március 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Balogh: a portfóliófeltöltés minden pedagógus érdeke

Balogh: a portfóliófeltöltés minden pedagógus érdeke

Meg kell tanulni átállni a mennyiségi szemléletről a minőségire, amihez a kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket is vállalni kell - mondta a 180 percben a miniszter azzal kapcsolatban, hogy a pedagógusoknak tíz óravázlatot kell készíteniük. Balogh Zoltán a műsorban emellett beszélt a Korányi-projektről is, amelynek keretében a Semmelweis Egyetem egy központi betegellátó épületet kap.

A pedagógusminősítés részét képező, sokat kritizált portfóliófeltöltésről a miniszter azt mondta, szerinte egy évtizedek óta tanuló, tanító pedagógusnak tíz óravázlat elkészítése nem okozhat problémát. 'Meg kell tanulni átállni a mennyiségi szemléletről a minőségire, amihez ezt a kisebb-nagyobb kényelmetlenséget vállalni kell, mert csak így mérhető, ellenőrizhető és kérhető számon tisztességesen a pedagógus munkája' - emelte ki Balogh Zoltán.

Hozzátette: ez a munka minden pedagógus érdeke, hiszen ehhez kötődik például a béremelés is. A miniszter emlékeztetett rá: a határidőt kitolták a következő körben novemberre, hogy a pedagógusoknak ne a fő tanítási időben kelljen ezt a munkát elvégezniük.

A tárcavezető a Kossuth rádió reggeli műsorában beszélt a Korányi-projektről is, amelyben a Semmelweis Egyetem egy központi betegellátó épületet kap a VIII. kerületben. A beruházás során egy húszezer négyzetméteres, hétszintes épület építése kezdődik el, az építkezést és eszközbeszerzést is magában foglaló 12 milliárd forintos, java részben uniós forrásból megvalósuló beruházással a tervek szerint a jövő nyárra végeznek. A miniszter kiemelte, Magyarország egyik legjobb orvostudományi egyeteme, illetve klinikái több mint százéves épületekben, széttagoltan működnek, a szállítás pedig folyamatos gondot okoz, most pedig megteremtődnek a 21. századi ellátás feltételei: a több mint hatmilliárd forintból felépülő új épületben radiológia, központi laboratórium, az országban egyedülálló intenzív osztály, száztíz ágyas traumatológia, valamint ortopédiai osztály is helyet kap, új szolgáltatási egységként létrejön egy kiemelt sürgősségi központ és egy modern fizioterápiás részleg, az épület tetején pedig helikopterleszállót építenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.