Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 19. 09:19, kedd | Helyi sport

Balszerencsés vereség vezéráldozattal

Balszerencsés vereség vezéráldozattal

Kétgólos vereséget szenvedett idegenben a Tatai AC a Dabas ellen a férfi kézilabda NBI/B Nyugati csoportjának 18.fordulójában, vasárnap este.

A jól játszó TAC a második félidő közepéig uralta a mérkőzést, ekkor azonban a csapat egyik kulcsembere, Szabó György súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A hajrában a Dabas végül felülkerekedett a vezérét vesztett tatai csapaton és 26-24-es győzelmet aratott. Kikaptak a juniorok is, a sérülésektől sújtott csapatban Endrédi Péter ismét 15 gólt dobott, ám ez is kevés volt a pontszerzéshez.

Ősszel a Tatai AC magabiztos, tízgólos győzelmet aratott a Dabas ellen, így az azóta megerősödött hazaiakat a visszavágás vágya fűtötte a találkozó előtt.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, a Tatai AC irányította a találkozót és kemény védekezéssel, pontos támadásokkal lépésről-lépésre növelte előnyét. 8-5, majd 9-6 állt az eredményjelzőn a TAC javára, az előnyből szünetig sikerült egy gólt megőrizni (12-11).

A második játékrészben felváltva vezettek a csapatok. A TAC annak ellenére kiválóan tartotta magát, hogy gyakorlatilag egy cserével volt kénytelen játszani. A 45. percben aztán Szabó György egy támadásnál megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A kulcsjátékos kiesése ellenére a TAC hősiesen küzdött, és 25-23-as dabasi vezetésnél kétszer is támadhatott a szoros eredményért. A helyzetek azonban kimaradtak, a Dabas viszont dobott egyet, így eldőlt a mérkőzés. Az utolsó tatai gól után már nem maradt idő a felzárkózásra, a vége 26-24 lett a hazai gárda javára.

Férfi kézilabda NB/B, Nyugati csoport, 18. forduló:

Dabas VSE KC – Tatai AC 26-24 (11-12)

Legjobb tatai góldobók: Basky Szabolcs 7, Schneider Patrik 6, Szám Ferenc 5

„Büszke vagyok a csapatra, hogy a balszerencsés körülmények ellenére helytállt. Szabó György kiválásáig remekül ment a játék, esélyünk volt a jó eredményre. A sérülés után meg kellett bontani a védelmet, és még így is volt lehetőség a pontszerzésre. Sajnos, már a mérkőzés előtt sok sérültünk volt, az ellenfél pedig szinte minden posztra tudott embert cserélni. Ez döntőnek bizonyult a hajrában.” – mondta Kiss István vezetőedző a mérkőzés után.

„Egy helyzetnél készültem befordulni az ellenfél kapuja felé, amikor ráléptek a lábamra. Éreztem, hogy baj van, holnap derül ki, hogy mennyire sérült meg az Achilles-inam. Ha szakadás van, műteni kell, ez lenne a legrosszabb. Sajnálom a mérkőzést, ha több cserénk van, megnyerhettük volna.” – értékelt a lefújás után a súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Szabó György, szakmai igazgató.

Vereséget szenvedtek a juniorok is. A csapatból két meghatározó játékos hiányzott sérülés miatt, a csapatkapitány, Vadász Gergő és az egyik legeredményesebb góllövő, Endrédi Dezső. A csapat sokáig jól tartotta magát, az első félidőben még vezetett is, a vége azonban tízgólos vereség lett. A TAC-ban Endrédi Péter 15 gólt szerzett.

Dabas – Tatai AC 39-29 (16-14)

Legjobb tatai góllövő: Endrédi Péter 15

„Az első játékrészben vezettünk hárommal is, de összességében nem bírtuk el kulcsembereink hiányát. Mi elsősorban a csapatjátékra építünk, és ha kiesik valaki, nehéz pótolni. A második félidő elején, amikor eldőlt a mérkőzés, akkor mindenkinek játéklehetőséget adtam, hogy mérkőzésszituációban tudjanak fejlődni a legfiatalabbak is.” – foglalta össze a látottakat a juniorok edzője, Szurcsik István.

„Hiányzott a két vezető játékosunk, nélkülük nagyon nehéz volt. A védelem mindent megtett, de a dabasiak magasabbak voltak és jó zárások után átlőtték a falunkat. Tartalékos csapatunktól ma ennyire tellett, bízunk a jobb folytatásban.” – mondta a juniorok kapusa, Varga Attila.

Címkék: tac eredmények

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás