Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 19. 21:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Banki adatokat fürkésznek

Banki adatokat fürkésznek

A NAV az idén a korábbi évekhez képest jóval többször tiltatta le a munkabérek kifizetését, hogy így jusson hozzá az elmaradt befizetésekhez. Ezen az úton csaknem 4,5 milliárd forint folyt be a közkasszába. Érdekesség, hogy egyik alkalommal nem kevesebb mint 467 millió forintról szólt a hatósági bérletiltás - írja a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal végrehajtói többször foglaltak le vagyontárgyakat is, amelyeket végül elárvereztek. Így például ékszereket kínáltak megvételre. A köztartozások beszedését szolgálták azok a licitálások is, amelyeken a hatóság kutyapórázokat, oxigénpalackokat vagy dekorációs tárgyakat hirdetett meg. Hat hónap alatt ötvenezer értékes banki adathoz jutott hozzá az adóhivatal azoknak a magánszemélyeknek az ügyeiben, akik ellen adótartozás miatt végrehajtás indult. A hatóság olyan bankszámlákra is rátalálhatott, amelyekről korábban nem volt tudomása. Az adóvégrehajtók a korábbinál többször rendelkeztek az adósok munkabérének részbeni elvonásáról, más esetekben pedig cégektől foglaltak le különféle vagyontárgyakat, például oxigénpalackot vagy kutyapórázt.

Fél év alatt több mint 450 ezer végrehajtást indított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szervezet nagyjából hatszázmilliárd forintot igyekezett beszedni a köztartozást felhalmozó magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Az adósság nagyobb részét – szokás szerint – a gazdasági élet szereplői görgették maguk előtt, a befizetésekkel elmaradó polgároktól fél év alatt nagyjából nyolcvanmilliárd forint elvonását kezdeményezte az adóhivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: