Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Január 03. 10:57, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Barack Obama aláírta a megállapodást

Barack Obama aláírta a megállapodást

Aláírta Barack Obama amerikai elnök a kétpárti megállapodást a költségvetési szakadék elkerüléséről. A szenátus és a képviselőház már szerdán megszavazta a vonatkozó törvényt. A tőzsdék szárnyaltak a megállapodás hírére, a New York-i tőzsdemutatók, 2,5-3 százalékos emelkedéssel fejezték be a tegnapi napot, sőt az ipari DIJA utoljára 2011-ben produkált ekkora emelkedést napon belül.

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy további kemény csörtékre kell számítani a költségvetéssel kapcsolatban, ráadásul az amerikai államkincstár hivatalosan is bejelentette, hogy hétfőn elérte a plafont az amerikai államadósság. Ha ezt nem tudják áthidalni néhány hét alatt, akkor az USA nem bocsáthat ki állampapírt. Szóval aggódni van bőven miért továbbra is.

Közben a Moody’s úgy véli, hogy a következő hónapokban további intézkedésekre van szükség a költségvetési hiány csökkentése érdekében, ha pedig ez nem történik meg, az negatívan befolyásolhatja az Egyesült Államok adósbesorolását, mivel akkor fennmarad a negatív kilátás. A hitelminősítő szerint az elfogadott intézkedés kevés, középtávon nem teremt jelentékeny javulást az amerikai adósságrátában. A londoni elemzők szerint nem oldotta meg az Egyesült Államok hosszú távú államháztartási problémáit a megállapodás, és kétséges, hogy az amerikai politika jelenlegi állapotában egyáltalán képes-e fenntartható pályára állítani a közfinanszírozási rendszert.

Címkék: Barack Obama

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.