Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Április 29. 09:13, hétfő | Helyi sport

Becsületes küzdelem a Balatonfüred II. ellen

Becsületes küzdelem a Balatonfüred II. ellen

Heroikus küzdelemben maradt alul a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Balatonfüred II. ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 22. fordulójában, szombaton.

A TAC sokáig vezetett, végül a vendégek fordítottak és 28-24-re nyertek. A juniorok győztek, 33-32-re verték a vendégeket.

Nagyszerű játékkal kezdett a Tatai AC, a védekezés stabil volt, és elöl is rendre betaláltak a fekete-fehérek. A szünetben 13-12-re vezetett a TAC, annak ellenére, hogy az egyik alapember, Szám Ferenc már a találkozó elején megsérült.

A második harminc percben is jól pörgött a hazai csapat, öt, majd három góllal vezetett ellenfele ellen. A Balatonfüred II. ekkor védekezést váltott, és előbb utolérték, majd lehajrázták a hazai csapatot.

NBI/B, 22. forduló:

Tatai AC - Balatonfüred II. 24-28 (13-12)

Legjobb tatai góldobók: Kanyó Bence 7, Schneider Patrik 5, Basky Szabolcs 4

„A junior válogatottakkal felálló vendégek ellen hősies küzdelmet folytattunk. Nagyon nagyot küzdött a csapat, dicséret illet mindenkit. A végén egy ember kellett volna, hogy hideg fejjel hozzon döntéseket, és akkor meglepetést okozhattunk volna. Gratulálok a fiúknak, nagy meccs volt” – értékelt Szabó György, szakmai igazgató, a csapat sérült játékosa.

„Remek felfogásban játszottunk, amíg lehetett, ellensúlyoztuk a vendégek fizikai fölényét. Szám Ferenc kiesése érzékenyen érintett minket, főleg a hajrában lett volna szükségünk egy tapasztalt játékosra. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, szívüket-lelküket kitették ma a pályára” – mondta a lefújás után Kiss István, vezetőedző.

Juniorok:

Tatai AC – Balatonfüred II. 33-32 (15-15)

Legjobb tatai góldobók: Endrédi Dezső 13, Endrédi Péter 9, Vadász Gergő 7

„Végig ők vezettek, de nem adtuk fel, hittünk benne, hogy fordíthatunk. Ez három perccel a vége előtt sikerült is, és onnan már nem adtuk ki a kezünkből a győzelmet. Remek, kiélezett csatában sikerült győznünk” – értékelt Vadász Gergő, aki hét góllal járult hozzá a győzelemhez.

„A csapatmunka diadalát láthattuk ma. Egy fizikailag jóval erősebb gárda ellen a megbeszélt taktikát jól alkalmazva nyertünk egy színvonalas csatában. Külön örülök, hogy a mérkőzés alatt többször tudtunk felállást váltani, ez megzavarta az ellenfelet, mi pedig kihasználtuk a lehetőségeket” – fogalmazott Szurcsik István, a fiatalok edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás